Vilniaus oro uoste apsilankė įspūdingas orlaivis iš Japonijos

Vilniaus oro uosto atstovai informuoja, jog antradienio vakare sostinėje nusileido „Boeing Dreamliner“, atskridęs tiesiai iš Tokijo. Šis orlaivis įveikė daugiau nei 8 tūkst. kilometrų.

lrytas.lt nuotr.
lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 18, 2020, 10:45 PM, atnaujinta Feb 19, 2020, 10:12 AM

„Įveikęs daugiau nei 8 000 kilometrų (toliau nei Niujorkas), iš Japonijos sostinės Tokijo į Vilniaus oro uostą užsakomuoju reisu atvyko „LOT Polish Airlines“ orlaivis „Boeing 787-8 Dreamliner“, – informuoja Vilniaus oro uostas.

Skelbiama, jog vieną moderniausių keleivinių lėktuvų pasitiko didžiulis būrys aviacijos mylėtojų, norėjusių ir jį nufotografuoti.

Lenkijos oro linijų kompanijai priklausantis „Boeing 787 Dreamliner“ atvyko Naritos oro uosto, Tokijo.

Juo atvyko Japonijos pareigūnų delegacija.

Prezidento Gitano Nausėdos darbotvarkėje skelbiama, jog trečiadienį ryte šalies vadovas prezidentūroje susitiks su Japonijos delegacija ir Čiunės Sugiharos sūnumi Nobuki Sugihara.

Delegacija atvyko išreikšti pagarbos Lietuvai, paskelbusiai 2020-uosius Čiunės Sugiharos metais.

Praėjusių metų spalį G.Nausėda lankėsi Japonijoje, kur dalyvavo Japonijos imperatoriaus Naruhito inauguracijoje ir susitiko su premjeru Shinzo Abe.

Šiemet minimos Japonijos konsulo Čiunės Sugiharos veiklos Kaune (1939–1940 m.) 80-osios ir gimimo 120-osios metinės.

Č.Sugihara išduodamas Japonijos tranzitines vizas išgelbėjo daugiau kaip 6000 žmonių gyvybių, 1985 metais jam buvo suteiktas Pasaulio tautų teisuolio vardas.

Skelbiama, jog keleivinį lėktuvą gerbėjai pasitiko Vilniaus oro uosto teritorijoje neseniai atidarytoje orlaivių stebėjimo aikštelėje.

Nuo šiol kiekvienas į orlaivius norintis pažvelgti vilnietis ar sostinės svečias tai galės daryti saugiai ir nemokamai: aikštelė yra atvira visiems, veikia visą parą, o saugą joje užtikrina Vilniaus oro uosto ir policijos pareigūnai.

Tiems, kurie nespėjo pamatyti šio „Dreamliner'io“, Vilniaus oro uosto atstovai ragina nenusiminti, mat jis į Vilnių darkart sugrįš vasario 22-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.