FNTT pasakė, kur kluptelėjo – paviešino ne tas nuotraukas

Maždaug prieš mėnesį, 2020 metų sausio 30 dieną, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba paskelbė pranešimą apie kratas vienoje Vilniaus rajone mėsa prekiaujančioje įmonėje.

FNTT informuoja, kad joks „Delikana“ tyrimas nėra pradėtas.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo asociatyvi nuotr.
FNTT informuoja, kad joks „Delikana“ tyrimas nėra pradėtas.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-02-28 10:50, atnaujinta 2020-02-28 13:07

FNTT tuo metu pranešė apie jos vykdomą ikiteisminį tyrimą dėl kelių įmonių vykdyto apgaulingo apsakitos tvarkymo, nusikalstamu būdu gauto turto realizavimo bei neteisingų duomenų apie įmonių pajamas, pelną ir turtą pateikimo. 

Kratos iiteisminio tyrmo pagrindu buvp atliktos mažmeninės prekybos įmonėse, kurios yra "Delikana" parduodamų prekių pirkėjos. Būtent tose įmonėse Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba nustatė higienos normų pažeidimų. 

FNTT paviešintoje šių kratų vaizdo medžiagoje tarp kitų mėsos gaminių buvo matyti ir gaminiai, pažymėti didmeninės prekybos įmonės „Delikana“ prekės ženklu.

Atsižvelgdama į rinkos dalyvių susirūpinimą, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba informuoja, kad joks „Delikana“ tyrimas nėra pradėtas.

Kratos šioje didmeninės prekybos bendrovėje nebuvo atliktos ir jokių higienos normų ar kitų pažeidimų įmonės veikloje nėra.

Remdamasis FNTT pateikta informacija portalas lrytas.lt 2020 sausio 30 d. atspausdino straipsnį „Krata mėsa prekiaujančiose įmonėse: atlyginimai vokeliuose, antisanitarinės sąlygos“. 

„Tai, kas publikuota, neatitinka tikrovės. Publikacija leidžia susidaryti įspūdį, kad tariamai prieš „Delikaną“ vykdomas ikiteisminis tyrimas ir rasta veiklos pažeidimų.

Pažymime, kad prieš mūsų bendrovę nėra atliekamas joks ikiteisminis tyrimas ar patikrinimas dėl apgaulingos apskaitos tvarkymo, nusikalstamu būdu gauto turto realizavimo bei neteisingų duomenų apie įmonės pajamas, pelną ar turtą pateikimo.

Taip pat bendrovėje „Delikana“ nebuvo nustatyta higienos pažeidimų, įmonės veikla nėra sustabdyta“, – patikino bendrovės „Delikana“ direktorius Laimonas Teresa.    

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: G. Landsbergio ir Europos Tarybos generalinės sekretorės komentarai