„Lufthansa“ dėl koronaviruso atšauks net ketvirtadalį skrydžių

Vokietijos oro linijos „Lufthansa“ paskelbė, kad dėl sparčiai plintančio koronaviruso ateinančiomis savaitėmis bus atšaukta apie 25 proc. visų skrydžių.

„Lufthansa“ pranešė, kad trumpo ir vidutinio nuotolio skrydžių skaičius bus sumažintas bent ketvirčiu.<br>„Scanpix“ nuotr.
„Lufthansa“ pranešė, kad trumpo ir vidutinio nuotolio skrydžių skaičius bus sumažintas bent ketvirčiu.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 29, 2020, 3:03 PM, atnaujinta Feb 29, 2020, 3:04 PM

Priežastimi įvardydama „spartesnį koronaviruso plitimą“, bendrovė pranešė, kad trumpo ir vidutinio nuotolio skrydžių skaičius bus sumažintas bent ketvirčiu ir bus nebeleista skraidyti su 23 oro linijų parke esančiais ilgo nuotolio skrydžių lėktuvais.

Trečiadienį „Lufthansa“ paskelbė laikinai nebesamdysianti naujų darbuotojų ir sumažinsianti savo išlaidas skatindama esamus darbuotojus išeiti nemokamų atostogų, taip siekdama sušvelninti naujojo koronaviruso ekonominius padarinius.

Praėjusį mėnesį „Lufthansa“ pranešė iki kovo 28 dienos pratęsianti laikotarpį, kurio metu nebus vykdomi skrydžiai į žemyninę Kiniją.

Šią savaitę oro linijų akcijos Frankfurto akcijų biržoje nusmuko beveik 21 proc., kadangi tarp investuotojų kilo panika dėl koronaviruso padarinių.

Tarptautinė civilinės aviacijos organizacija pranešė, kad viruso protrūkis viso pasaulio oro linijoms galimai kainuos apie 4-5 mlrd. dolerių pajamų.

Pasaulyje koronavirusas paveikė 83 tūkst. žmonių 56 valstybėse ir teritorijose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.