„Grigeo Klaipėda“ buvusiam gamybos vadovui turi sumokėti 75 tūkst. eurų

Į nevalytų nuotekų skandalą įsivėlusi bendrovė „Grigeo Klaipėda“ pralaimėjo ginčą pirmos instancijos teisme dėl buvusio gamybos vadovo Jono Garalio atleidimo teisėtumo, rašo portalas atviraklaipeda.lt.

Taikiklyje esančios bendrovės „Grigeo Klaipėda“ veikla gali būti sustabdyta.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Taikiklyje esančios bendrovės „Grigeo Klaipėda“ veikla gali būti sustabdyta.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2020, 12:12 PM

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmų teisėjas Vytautas Pliuskevičius antradienį paskelbė, jog bendrovė neįrodė, kad J.Garalis žinojo, jog gamybos procese vietoje tapijokos buvo naudojamas pigesnis kviečių krakmolas bei nesiėmė veiksmų. Todėl, ant teisėjo, jo atleidimas buvo neteisėtas.

Kad bendrovė pasielgė neteisėtai, buvo pripažinusi ir Darbo ginčų komisija, kurios sprendimą ji skundė teismui.

J.Garaliui priteista daugiau kaip 53 tūkst. eurų (iki mokesčių) už priverstinę pravaikštą ir po 266 eurus už kiekvieną darbo dieną iki teismo sprendimo įvykdymo, bet ne ilgiau kaip už vienerius metus. Be to, jis turėtų gauti keturių vidutinių atlyginimų dydžio kompensaciją – 22,3 tūkst. eurų.

Sprendimas dar gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.

J.Garalis, bedrovės gamybos padaliniui vadovavęs nuo 2011 metų gegužės, pernai gegužę buvo atleistas dėl esą padarytų nusižengimų, o buvęs įmonės vadovas Vidas Beržonskis, dirbęs nuo 2013 metų birželio, – šalių susitarimu.

Naujienų agentūra BNS rašė, kad „Grigeo Klaipėda“ praėjusią savaitę teismui pateikė jau antrą ieškinį, kuriuo iš V.Beržonskio ir J.Garalio bei kitų asmenų siekia prisiteisti dar 1,4 mln. eurų žalos. Bendra abiejų ieškinių suma dėl patirtos žalos siekia 2,7 mln. eurų.

„Grigeo Klaipėdos“ teigimu, V.Beržonskis su buvusiu įmonės „Algol Chemicals“ vykdomuoju direktoriumi Vaidotu Kizelevičiumi sudarė „Grigeo Klaipėdos“ produkcijai reikalingo krakmolo tiekimo schemą, taip siekdami turtinės naudos įmonėms „ChemTrade“ ir Airijos „Sago Industries Limited“, kurios akcininkė buvo minėta įmonė.

Pasak „Grigeo“ pranešimo, „ChemTrade LT“ įkurta 2011 metais, ir nuo to laiko iki 2019-ųjų pavasario per ją buvo perkamos įvairios cheminės medžiagos popieriaus fabrikui, dažai bei krakmolas. Įmonė 2014–2015 metais „Grigeo Klaipėdai“ buvo įsipareigojusi tiekti kartono gamyboje naudojamą tapijokos krakmolą, nors tiekė pigesnį kviečių krakmolą. 2015 metų rugsėjį tiekimą perėmė įmonė „Sago Industries“, krakmolą tiekusi iki 2019 metų.

Anot „Grigeo“, pigesnis krakmolas buvo tiektas J.Garalio sprendimu.

„Grigeo Klaipėda“ teigia, kad sprendimai, dėl kurių dalis biologiškai neapdorotų nuotekų patekdavo į įmonės „Klaipėdos vanduo“ nuotekų tinklus, buvo priimti, kai įmonei vadovavo V.Beržonskis, o gamybos vadovu dirbo J.Garalis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.