OPEC+ rekomendavo pratęsti susitarimą dėl naftos gavybos sumažinimo iki metų pabaigos

Naftą eksportuojančių valstybių organizacijos (OPEC) šalių ir jų partnerių – vadinamosios OPEC+ grupės – jungtinis techninis komitetas po antradienį vykusio posėdžio nepateikė vieningos rekomendacijos dėl koronaviruso įtakos naftos rinkai ir galimų OPEC+ šalių veiksmų, pranešė iš OPEC pastato Vienoje išėję posėdžio dalyviai.

Niekas nežino, kokią įtaką koronavirusas turės naftos rinkai.<br>„Reuters/Scanpix“ nuotr.
Niekas nežino, kokią įtaką koronavirusas turės naftos rinkai.<br>„Reuters/Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2020, 1:30 PM

„Be abejo, koronavirusas yra problema, tačiau niekas nežino, kokią įtaką jis turės naftos rinkai. Yra per daug neapibrėžtumo“, – kalbėjo vienas delegatas.

Komitetas aptarė rekomendaciją, kuri buvo pateikta neeiliniame posėdyje vasario pradžioje, antrąjį ketvirtį sumažinti naftos gavybą papildomai 600 tūkst. barelių per parą.

Naujienų agentūros „Interfax“ šaltinis pranešė, kad Rusija ir Kazachstanas prieštaravo komiteto rezoliucijai.

Antradienį parengtame galutiniame komiteto rezoliucijos projekte buvo pareikšta būtinybė pratęsti susitarimą dėl gavybos mažinimo dar metams, papildomai sumažinant naftos gavybą iki 1 mln. barelių per parą, tačiau Rusija ir Kazachstanas užtruko vertindami išvadas, ką Rusija padarė ir vasario susitikime, teigė vienas šaltinis.

Šaltiniai teigė, kad pastarajame susitikime Rusija užtruko vertindama komiteto išvadas, kuriose buvo rekomenduota pratęsti susitarimą iki metų pabaigos, antrąjį ketvirtį sumažinant produkciją dar 600 tūkst. barelių per parą.

Kazachstano energetikos ministras Nurlanas Nogajevas po vasario viduryje vykusio susitikimo su Rusijos kolega Aleksandru Novaku teigė, kad priimant sprendimą dėl OPEC+ susitarimo, kuris baigiasi 2020 metų kovo mėnesio pabaigoje, likimo, visų pirma turėtų būti atsižvelgiama į bendrovių interesus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.