Prekybos tinklai „Rimi“, „Maxima“, „Lidl“ ir „Iki“ keičia darbo laiką

„Rimi“, „Lidl“ ir „Maxima“ prekybos centrai, kol šalyje įvestas karantino režimas, visomis savaitės dienomis, įskaitant savaitgalius, dirbs nuo 9 iki 20 val.

lrytas.lt koliažas
lrytas.lt koliažas
Bendrovės nuotr.
Bendrovės nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2020-03-16 14:58, atnaujinta 2020-03-17 20:51

Po vieną „Rimi“ parduotuvę Vilniuje (Šiaurės miestelyje), Kaune (pirkinių centre „Savas“) ir Klaipėdoje (prekybos centre „Arena“) dirbs budėjimo režimu – nuo 8 iki 22 val.

Tuo metu prekybos tinklo „Iki“ parduotuvės jau nuo pirmadienio dirbs 8-20 val. laiku.

Pokyčiai „Rimi“ parduotuvėse

Paskelbus karantiną keičiamas asortimentas, ribojama prekyba nefasuotomis prekėmis.

Tai pat keičiamas „Rimi“ kepyklų asortimentas, jog pirkėjams jis galėtų būti pateiktas tik uždarose lentynose arba supakuotas pačioje kepykloje, ribojama prekyba nefasuotais produktais – sausainiais, saldainiais, lukštentais riešutais ir pan., išskyrus tuos produktus, kurie prieš vartojimą turi būti termiškai apdoroti (šviežia mėsa, žuvis) arba nuplauti (vaisiai, daržovės).

„Atsiskaitant už prekes pirkėjus taip pat raginame rinktis atsiskaitymą mokėjimo kortele, ne grynaisiais pinigais, laukiant eilėse – laikytis saugaus, bent vieno metro, atstumo“, – pranešime spaudai cituojamas Giedrius Bandzevičius.

Siekdama užtikrinti gyventojams būtinų prekių prieinamumą, „Rimi Lietuva“ anksčiau nei planavo pradėjo vykdyti elektroninę prekybą.

„Rimi.lt“ e-parduotuvės pirkėjams Vilniaus mieste prekės nemokamai pristatomos į namus arba jie gali patys jas atsiimti patogiu laiku tam skirtose vietose, įrengtose „Rimi“ parduotuvėse Vilniuje. Sutrumpėjus jų darbo laikui, niekas nesikeičia elektroninės parduotuvės pirkėjams – pasirinkę atsiimti prekes ir toliau galės patogiai tai padaryti „Rimi“, esančiose Kedrų gatvėje ir prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“.

Parduotuvių „Iki“ darbo laikas

Nuo pirmadienio, kovo 16 d., Lietuvoje prasidėjus dvi savaites truksiančiam karantinui, laikinai keičiamas ir prekybos tinklo „Iki“ parduotuvių darbo laikas – jos dirbs iki 20 val. Pasak prekybos tinklo atstovų, taip siekiama suvaldyti darbo krūvius darbuotojams.

Pasak prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės Indrės Baltrušaitienės, šiomis dienomis darbuotojai jaučia padidėjusį darbo krūvį dėl gerokai išaugusių pirkėjų srautų, o siekiant išvengti būtinų prekių stygiaus ir užtikrinti pakankamą jų kiekį, esamai situacijai buvo ruoštasi iš anksto.

„Mūsų darbuotojai atlieka milžinišką darbą, kad pirkėjai galėtų apsipirkti pagal savo poreikius, todėl siekdami palengvinti jų krūvius kuriam laikui trumpiname parduotuvių darbo laiką, taip pat ieškome papildomų rankų. Esame padidinę tam tikrų produktų užsakomus kiekius, bendradarbiaudami su tiekėjais dedame visas pastangas, kad pirkėjai būtų aprūpinti būtiniausiais maisto produktais. Tačiau prašome ir pirkėjų supratingumo, jei ne visada pavyksta operatyviai papildyti lentynas“, – pranešime spaudai cituojama I.Baltrušaitienė.

„Didžioje dalyje mūsų parduotuvių jau įrengėme visiems prieinamus dozatorius su dezinfekciniu skysčiu, kad užtikrintume saugų apsipirkimą. Iki šio penktadienio jie pasieks visas parduotuves. Reguliariai dezinfekuojami paviršiai, darbuotojai aprūpinti vienkartinėmis pirštinėmis, kiekvienoje kasoje atsirado dezinfekcinio skysčio dozatoriai kasininkams, skyriuose naudojamas muilas su dezinfekantais. Pirkėjus taip pat skatiname naudotis vienkartinėmis pirštinėmis“, – sakė I.Baltrušaitienė.

Pasak jos, nors už visuomenės sveikatą atsakingų institucijų rekomendacijose nurodoma, kad medicininės veido kaukės nesulaiko viruso ir nuo jo neapsaugo, kai kurie „Iki“ parduotuvių darbuotojai yra išreiškę norą jas dėvėti.

Primenama, kad siekiant suvaldyti viruso plitimą, parduotuvėse rekomenduojama nesilankyti žmonėms, kurie jaučia į gripo panašius simptomus.

Karantino laikotarpiu prekybos tinklo „Iki“ parduotuvės dirbs 8.00–20.00 val.

„Maxima“ dirba trumpiau 

Mažmeninės prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvės per karantiną dirbs trumpiau.

Nuo pirmadienio, kovo 16 dienos, tinklo parduotuvės Lietuvoje dirbs nuo 9 val. ryto iki 20 val. vakaro. Tokia tvarka tęsis iki šiuo metu numatomos karantino pabaigos kovo 30-ąją, pranešė tinklą valdanti bendrovė „Maxima LT“.

„Reaguodami į mūsų šalyje įsigaliosiantį karantiną bei prisiimdami atsakomybę už savo darbuotojų ir klientų sveikatą, nuo pirmadienio trumpiname visų savo parduotuvių, įskaitant ir dirbančių visą parą, darbo laiką“, – pranešime sako „Maximos“ operacijų vadovė Irtautė Ščerbavičienė.

Pasak jos, pastarosiomis dienomis susiduriama su itin išaugusia kai kurių prekių paklausa, tačiau jau prieš kelias savaites tinklas pastebimai padidino prekių užsakymų kiekius ir kol kas prekių netrūksta.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.