EK vicepirmininkas: ekonomikos atsigavimas priklausys nuo įmonių, darbo vietų išsaugojimo

Europos ekonomikos atsigavimą lems tai, kiek sėkmingai pavyks išsaugoti įmones ir darbo vietas per koronaviruso pandemijos sukeltą krizę, pareiškė Europos Komisijos pirmininkės pavaduotojas Valdis Dombrovskis.

G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 1, 2020, 12:05 PM

Jis pripažino, kad šiais metais reikia tikėtis gana rimto ekonominio nuosmukio, o prognozuoti tolimesnei ateičiai vertėtų atsargiai, nes įvykių raidą diktuos pirmiausia pandemijos įveikimo ir apribojimų, įskaitant žmonių judėjimo, atšaukimo sparta.

„Būtent tai yra ekonominio aktyvumo nuosmukio priežastys“, – sakė jis.

Anot V. Dombrovskio, būtent į įmonių ir darbo vietų išsaugojimą yra nukreiptos Europos Komisijos priemonės, kurių bendra vertė siekia apie 93 mlrd. eurų.

„Jei pagal galimybes išsaugosime įmones ir darbo vietas, ekonomika atsigaus gana greitai. Tačiau jei krizė sukels daugelio įmonių nemokumą ir daugelio darbuotojų atleidimus, ekonomikos atsigavimo etape bus ilgalaikių sunkumų“, – prognozavo EK vicepirmininkas.

V. Dombrovskis priminė, kad koronaviruso pandemijai įveikti ES lygmeniu jau padaryta daug, įskaitant dėl biudžetų deficitų ir valstybių skolų ribojimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.