Pasaulyje oro keleivių srauto nuosmukis – didžiausios nuo pat 2001 metų rugsėjo 11-osios

Oro kelionių paklausa pasaulyje dėl koronaviruso pandemijos vasarį sumažėjo 14 proc. ir keleivių srauto nuosmukis buvo didžiausias nuo 2001 metų rugsėjo 11-osios teroristų išpuolių, ketvirtadienį pareiškė Tarptautinė oro transporto asociacija (IATA).

Dėl sparčiai plintančio koronaviruso oro vežėjai atšaukė dalį, o kai kurie – ir visus skrydžius.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Dėl sparčiai plintančio koronaviruso oro vežėjai atšaukė dalį, o kai kurie – ir visus skrydžius.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-04-02 17:13

„Vasarį oro bendrovėms buvo smogta kūju, kurio pavadinimas yra COVID-19“, – pareiškė asociacijos vadovas Alexandre’as de Juniacas. 

Anot jo, oro keleivių srautas pasaulyje vasarį, palyginti su metais anksčiau, sumažėjo 14,1 proc., o vien Azijos ir Ramiojo vandenyno regiono oro vežėjų keleivių skaičius krito 41 procentu.

Pasak asociacijos, dėl COVID-19 pandemijos visiškai sutrikus pasaulio kelionių sektoriaus veikimui, yra kilusi precedento neturinti grėsmė viso pasaulio oro bendrovių išlikimui.

Dėl sparčiai plintančio koronaviruso oro vežėjai atšaukė dalį, o kai kurie – ir visus skrydžius.

Pagal kovo pabaigoje IATA atliktą analizę, oro bendrovių metinės pajamos iš keleivių vežimo šiemet sumažės 252 mlrd. JAV dolerių, jeigu griežti kelionių apribojimai galios tris mėnesius.

„Tai didžiausia krizė mūsų sektoriaus istorijoje“. – per virtualią spaudos konferenciją tuomet pareiškė reporteriams A. de Juniacas, paraginęs vyriausybes skubiai imtis veiksmų ir suteikti žūtbūt reikalingą likvidumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.