Pasauliniame hakatone – sprendimų paieškos kovai su COVID-19 krize

Pasaulinė iniciatyva „The Global Hack“ pretenduoja tapti didžiausiu virtualiu hakatonu pasaulyje, kurio metu bus siekiama sutelkti verslą, skirtingų sektorių ir profesinių kompetencijų specialistus, kuriant novatoriškus verslo ir skaitmeninius sprendimus kovai su COVID-19 iššūkiais. „Swedbank“ yra šios pasaulinės iniciatyvos, vyksiančios š.m. balandžio 9–12 d., dalyviu ir rėmėju.

 Pasauliniame hakatone – sprendimų paieškos kovai su COVID-19 krize<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Pasauliniame hakatone – sprendimų paieškos kovai su COVID-19 krize<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 3, 2020, 12:04 PM

„Šiais neramiais laikais susiduriame su dideliu iššūkiu, kuriam reikia pasaulinio masto atsako. Remdami „The Global Hack“ iniciatyvą tikime, kad kartu galime surasti novatoriškus sprendimus, kurie padėtų veiksmingai prisidėti kovojant su šia krize“, – sako „Swedbank“ Startuolių partnerystės vadovė Jekaterina Bitus.

Pasak jos, šioje pasaulinėje iniciatyvoje bankas kviečia dalyvauti savo klientus ir partnerius bei darbuotojus. Geriausiam idėjos ekonomikos srityje autoriui „Swedbank“ skirs 5 tūkst. eurų idėjos plėtojimui ir įgyvendinimui.

„The Global Hack“ temos suskirstytos į 11 sričių, remiantis JT darnaus vystymosi tikslais. Iniciatyvos dalyviai savo idėjas galės plėtoti meno ir kūrybiškumo, krizių valdymo, ekonomikos, švietimo, įgalinimo, aplinkos, valstybės valdymo, sveikatos ir gerovės, žiniasklaidos ir pramogų, psichinės sveikatos ir darbo srityse. Kiekviena iš sričių turės atskirą interneto hakatoną, o vėliau atskirų komandų išplėtotos idėjos bus paskelbtos viešai.

„The Global Hack“ iniciatoriais yra Estijos hakatono renginių organizatorius „Garage48“, kuris kovo viduryje surengė interneto hakatoną COVID-19 iššūkiams spręsti šioje šalyje. Netrukus panašūs renginiai, prie kurių prisidėjo ir „Swedbank“, buvo surengti Lietuvoje bei Latvijoje.

Hakatonas yra specialus renginys, kurio dalyviai per trumpą laiką, dažniausiai nuo 24 iki 48 val., siekia rasti sprendimus realybėje dominuojančioms problemoms. Tokių renginių metu pasitelkus žinias, profesinius įgūdžius ir kūrybiškumą per itin trumpą laiką sukuriami idėjų prototipai, naujos koncepcijos ir novatoriški technologijų panaudojimo būdai.

Komandos ar mentoriai, norintys prisijungti prie „The Global Hack“ iniciatyvos, kviečiami registruotis iki balandžio 6 d. šioje svetainėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?