Šiemet bus pokyčių įsirengiant saulės elektrines

Energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas teigia, kad šiemet bus skelbiami trys kvietimai įsirengti saulės elektrines.

Bus skelbiami trys kvietimai įsirengti saulės elektrines.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Bus skelbiami trys kvietimai įsirengti saulės elektrines.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 11, 2020, 2:56 PM

„Šiemet bus skelbiami trys kvietimai saulės elektrinėms įsirengti. Pirmasis – jau po kelių savaičių, antrasis – liepos 1 dieną, trečiasis – spalio 1 d. Anksčiau planuoti tik du kvietimai ir tik nuo 2021 m. sausio“, – feisbuke pranešė Ž. Vaičiūnas.

Taip pat sukurta priemonė, kad gyventojai galėtų gauti ir didesnę kompensacijos dalį, jeigu saulės elektrinę įsigyja išsimokėtinai – ne 323 eurų, o 381 euro fiksuotą išmoką už 1 kW galios.

„Tokiu būdu bus kompensuojama dalis palūkanų. Tam numatyta skirti 5 mln. eurų iš Klimato kaitos programos. Kvietimą skelbti pagal šią priemonę planuojama jau artimiausiomis savaitėmis“, – teigia ministras.

Pasak jo, spartinamas ir kompensacijų išmokėjimas.

„Karantino metu paramos išmokėjimo terminas trumpės dvigubai – iki 30 dienų. Tačiau Aplinkos projektų valdymo agentūra dės visas pastangas, kad už tinkamai užpildytas mokėjimo paraiškas kompensacijos būtų išmokėtos dar greičiau. Ir tai galios visiems kompensavimo prašymams, pateiktiems iki šių metų birželio 1 dienos“, – sako Ž. Vaičiūnas.

Energetikos ministerijos duomenimis, Lietuvoje yra beveik 3600 gaminančių vartotojų, kurie yra įsirengę saulės elektrinės ir savarankiškai savo poreikiams pasigamina elektrą. Per trejus metus gaminančių vartotojų skaičius išaugo 15 kartų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl rytų Lietuvoje laimėjo prorusiškas kandidatas?