Nustatė, kad valstybės garantija gali būti užtikrinama 100 proc. paskolos sumos

Vyriausybė trečiadienį nustatė, kad valstybės garantija verslui gali būti užtikrinama 100 proc. paskolos sumos ir nebūtų reikalaujama paskolos grąžinimą užtikrinančių priemonių.

Per paskutinę savaitę buvo gauta 230 paraiškų dėl atidėtų paskolų palūkanų kompensavimo.<br>M.Patašiaus nuotr.
Per paskutinę savaitę buvo gauta 230 paraiškų dėl atidėtų paskolų palūkanų kompensavimo.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 15, 2020, 1:04 PM, atnaujinta Apr 15, 2020, 1:20 PM

Siekiant sudaryti palankesnes sąlygas gauti paskolas, naudojamas ekstremaliųjų situacijų paveiktos ekonomikos skatinimo tikslams įgyvendinti ir verslo finansiniam likvidumui didinti, Finansų ministerija siūlo nustatyti, kad valstybės garantija gali būti užtikrinama 100 proc. paskolos sumos ir nebūtų reikalaujama paskolos grąžinimą užtikrinančių priemonių.

Siekiant valdyti riziką, susijusią su paskolų ir skolos grąžinimo sutarčių vykdymu, siekiama nustatyti preventyvias paskolų ir skolos grąžinimo sutarčių administravimo sąlygas, leidžiančias iš anksto, nustačius riziką, kad paskolų gavėjai negalės vykdyti savo įsipareigojimų, taikyti paskolų pertvarkymo priemones.

Per savaitę gauta 230 paraiškų dėl atidėtų paskolų palūkanų kompensavimo

„Investicijų ir verslo garantijos“ („Invega“) vadovas Kęstutis Motiejūnas sako, kad per paskutinę savaitę buvo gauta 230 paraiškų dėl atidėtų paskolų palūkanų kompensavimo.

„Paskutinę savaitę, pavyzdžiui, atėjo 230 paraiškų ir pagal dabar sukauptas paraiškas ir priimamus sprendimus matome, kad grubiai 8 mln. eurų yra verslo rezervuoti. Per tuos 6 atidėjimų mėnesius gali būti išmokėta tiek kompensacijų ir, kadangi paraiškos eina kiekvieną dieną, manau, kad sparčiai ir toliau augs tos sumos“, – nuotoliniame Seimo Biudžeto ir finansų komiteto posėdyje sakė K. Motiejūnas.

Jis priminė, kad ketvirtadienį finansų institucijos bus kviečiamos pasirašinėti sutartis dėl portfelinių garantijų paskoloms ir lizingo sandoriams.

„Šeštadienį paskelbtas kvietimas finansų įstaigoms dėl portfelinės garantijos faktoringo sandoriams, kur turime 50 mln. eurų ir eksporto kredito (garantijos – ELTA) iš esmės veikianti priemonė. (...) Turime 32 mln. eurų dabar garantuoti“, – sakė K. Motiejūnas.

„Portfelinė garantija per finansų įstaigas paskoloms ir lizingui gali būti nuo mažiausių paskolų iki 5 mln. eurų paskolai garantuota“, – pridūrė „Invega“ vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.