Prokuratūra nutraukė tyrimą „Alstom“ galimo kyšininkavimo byloje

Prokuratūra nutraukė tyrimą dėl įtarimų, kad Lietuvos valdžios atstovai prieš daugiau kaip dešimtmetį galėjo gauti kyšių iš Prancūzijos įmonių grupės „Alstom“, jai siekiant užsitikrinti laimėjimą viešuosiuose pirkimuose ir netrukdomą projektų įgyvendinimą.

Įtarta, kad kyšiai buvo duodami siekiant sėkmės viešuosiuose pirkimuose Kauno hidroelektrinei modernizuoti.<br>M.Patašiaus nuotr.
Įtarta, kad kyšiai buvo duodami siekiant sėkmės viešuosiuose pirkimuose Kauno hidroelektrinei modernizuoti.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2020, 5:47 PM

Tyrimas dėl galimo tarptautinio kyšininkavimo ir papirkimo Lietuvos energetikos sektoriuje 2004-2009 metais nutrauktas negavus pakankamai duomenų kaltei pagrįsti, pirmadienio popietę paskelbė Generalinė prokuratūra.

Prokuratūros pranešime teigiama, kad įtarimai šiame tyrime buvo pareikšti vienam asmeniui, keletas asmenų buvo apklausti specialiaisiais liudytojais.

BNS žiniomis, įtariamojo statusą turėjo buvęs „Lietuvos energijos“ vadovas Rymantas Juozaitis.

„Išnaudojus visas galimybes surinkti tyrimui reikšmingus duomenis, nebuvo gauta pakankamai duomenų įtariamojo kaltei dėl galimo kyšininkavimo pagrįsti bei pareikšti įtarimus kitiems asmenims“, – rašoma prokuratūros pranešime spaudai.

Britų teismas 2018 metų gruodį nuteisė kelis aukštus „Alstom“ pareigūnus dėl Lietuvos pareigūnų papirkimo.

Įtariama, kad kyšiai buvo duodami siekiant sėkmės viešuosiuose pirkimuose statant Lietuvos elektrinės Elektrėnuose 9-ąjį bloką ir modernizuojant Kauno hidroelektrinę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.