Šaltiniai: „Boeing“ atleidžia 10 proc. darbuotojų

JAV aviacijos milžinė „Boeing“ ketina atleisti iki 10 proc. darbuotojų iš savo civilinės aviacijos padalinio, naujienų agentūrai AFP teigė du su planais susipažinę šaltiniai.

JAV aviacijos milžinė „Boeing“ ketina atleisti iki 10 proc. darbuotojų iš savo civilinės aviacijos padalinio, naujienų agentūrai AFP teigė du su planais susipažinę šaltiniai. <br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
JAV aviacijos milžinė „Boeing“ ketina atleisti iki 10 proc. darbuotojų iš savo civilinės aviacijos padalinio, naujienų agentūrai AFP teigė du su planais susipažinę šaltiniai. <br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-04-23 08:34, atnaujinta 2020-04-23 08:35

Pasak šaltinių, tokių veiksmų imamasi mažinant išlaidas dėl aviacijos sektoriaus krizės, kilusios prasidėjus koronaviruso protrūkiui. Atleidžiami esą būtų darbuotojai iš padalinio, gaminančio liūdnai pagarsėjusius „Boeing 737 MAX“ lėktuvus, taip pat „Boeing 787“ ir „Boeing 777“ orlaivius.

Šaltiniai tikina, kad atleista bus iki 7 tūkst. darbuotojų. Bendrovėje iš viso dirba daugiau nei 160 tūkst. darbuotojų, iš jų 70 tūkst. civilinės aviacijos padalinyje Vašingtono valstijoje. Informacija apie atleidimus pasirodė praėjus vos dienai po to, kai „Boeing“ atnaujino vienos iš gamyklų Vašingtono valstijoje darbą, įvedusi griežtas priemones darbuotojų saugumui dėl koronaviruso užtikrinti.

„Boeing“ atstovas patvirtino, kad bendrovė pradėjo „savanoriško išėjimo iš darbo“ programą, tačiau neatskleidė, kiek darbuotojų tokiu būdu turėtų palikti „Boeing“.

Pasak atstovo, išeiti iš darbo pagal šią programą sutikę „Boeing“ darbuotojai gaus papildomas išmokas ir premijas. Programa siekiama „sumažinti ne tik mūsų darbuotojų skaičių, bet ir atleidimų poreikį ateityje“, teigė „Boeing“ atstovas.

JAV ketina skirti apie 17 mlrd. dolerių paramos dėl koronaviruso krizės būtent „Boeing“, tačiau valstybės parama šalyje įmonėms skiriama su sąlyga, kad jos sutiks, gavusios mokesčių mokėtojų pinigus, neatleidinėti darbuotojų.

„Nėra jokios abejonės, kad aviacija atrodys visiškai kitaip, kai mes pagaliau atsigausime po pandemijos“, – sakė „Boeing“ atstovas.

„Boeing“ jau anksčiau buvo susidūrusi su krize dėl „737 MAX“ lėktuvo, kurio skrydžiai uždrausti po dviejų katastrofų Indonezijoje ir Etiopijoje, nusinešusių daugiau nei 300 žmonių gyvybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.