Keliautojų laukia geros žinios: kelionės rudenį bus tokios pigios, kokių niekas nebeatsimena

Dabartinė situacija turizmo sektoriuje aktyviai kursto kylančių kelionių kainų teoriją, tačiau žvelgiant į išorinius rodiklius, matomas aiškus kainų kilimui prieštaraujantis rezultatas: kelionės rudenį bus tokios pigios, kokių jau niekas nebeatsimena.

Kelionės rudenį bus tokios pigios, kokių jau niekas nebeatsimena.<br>„Kidy Tour“ nuotr.
Kelionės rudenį bus tokios pigios, kokių jau niekas nebeatsimena.<br>„Kidy Tour“ nuotr.
Kelionės rudenį bus tokios pigios, kokių jau niekas nebeatsimena.<br>„Kidy Tour“ nuotr.
Kelionės rudenį bus tokios pigios, kokių jau niekas nebeatsimena.<br>„Kidy Tour“ nuotr.
„Kidy Tour“ vadovas Gvidas Aukštuolis.<br>„Kidy Tour“ nuotr.
„Kidy Tour“ vadovas Gvidas Aukštuolis.<br>„Kidy Tour“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2020-05-04 11:43

Šį kainų kritimą skatina naftos kainos pokytis pasaulyje. Vien per pastaruosius mėnesius vykęs Saudo Arabijos-Rusijos naftos kainų karas ir kritusi naftos paklausa pandemijos laikotarpiu, jos kainą sumažino iki dar nematytų rinkoje žemumų. Ne paslaptis, jog pagrindines aviakompanijų išlaidas sudaro degalai, kurie ženkliai atpigę mažins ne tik skrydžio savikainą, bet ir leis pasiūlyti geresnę kainą kelionių organizatoriui, kas galiausiai bus naudinga keliautojams, kurie gaus pigesnius kelionių pasiūlymus.

Taip pat, aviakompanijos bus suinteresuotos vykdyti kuo daugiau skrydžių, kad patikintų, jog skrydžiai vis dar yra saugiausia, greičiausia ir patogiausia transporto rūšis. Pagrindinis avialinijų tikslas po atvykimo ir išvykimo apribojimų panaikinimo bus kaip galima greičiau susigrąžinti prieš tai buvusią skrydžių paklausą, tad daugelis skrydžių vykdytojų yra ir bus pasiruošę trumpalaikiams nuostoliams, kurie paskatintų greitesnį aviacijos ir kelionių sektoriaus atsigavimą.

„Prie atostogų paketų kainų kritimo taip pat prisidės ir viešbučiai, kurių tikslas bus užpildyti kuo daugiau kambarių, kad kuo greičiau kompensuoti patirtus nuostolius, už laikotarpį, kai jie buvo priversti stovėti tušti. Viešbučiai, kurie kruopščiai ruošėsi vasaros sezonui, renovavo pastatus, investavo į geresnę infrastruktūrą, pramogų zonų įrengimą, įdomias vakarines programas dabar stovi uždaryti ir vasarą keliautojų nesulauks. Neretam iš jų gresia rimtos finansinės problemos ir dėl pajamų bus pasiryžę viskam: atsiras tokių pasiūlymų, kurių dar prieš gerą pusmetį negalėjome įsivaizduoti. Konkurencija trap viešbučių dėl kiekvieno keliautojo bus kaip niekada arši – keliautojai nuo to tik išloš. Todėl tikrai neverta pergyventi, kad planuotos vasaros atostogos neįvyks. Susigrąžinę už kelionę jau sumokėtus pinigus, rudeniop galėsime įsigyti ne tik pigiau, tačiau ir aukštesnės klasės viešbutį už tą pačią kainą“, – sako „Kidy Tour:“ vadovas Gvidas Aukštuolis.

Jau dabar pasaulyje yra jaučiama koronaviruso pandemijos sukelta krizė, kuri stipriai paveikė visuose sektoriuose dirbančių žmonių pajamas ir perkamąją galią. Dėl šių pokyčių turizmo sektoriuje mažos kainos bus vienintelis būdas susigrąžinti prarastus keliautojus ir sukurti paklausą kelionėms į užsienį.

„Visgi, užsisakinėdami pigią kelionę, keliautojai turi būti itin atsargūs ir atkreipti dėmesį į kelionių organizatoriaus finansinę padėtį, kad būtų užtikrinti apie kelionių agentūros galimybę savo veiklą tęsti iki numatytos kelionės datos“ – pataria „Kidy Tour“ vadovas.

Taigi, paveikti sektoriai ir jų noras susigrąžinti prieš pandemiją buvusią paklausą, sukurs grandininę kainų kritimo reakciją, dėl ko keliautojai gali tikėtis rudenį keliauti tokiomis kainomis, kokiomis dar nesame keliavę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.