Pamatai sudrebėjo – LVK narės svarsto dėl tolesnės narystės

Teisėsaugai antradienį sulaikius Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) prezidentą Valdą Sutkų, konfederacijos narės teigė svarstysiančios dėl tolesnės narystės organizacijoje.

M.Atroškevičiaus nuomone, požiūris į organizaciją neturėtų priklausyti nuo vieno žmogaus.<br> "Linavos" nuotr.  
M.Atroškevičiaus nuomone, požiūris į organizaciją neturėtų priklausyti nuo vieno žmogaus.<br> "Linavos" nuotr.  
BNS, spaudos konferencija,Valdas Sutkus<br>J.Stacevičiaus nuotr.
BNS, spaudos konferencija,Valdas Sutkus<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lukas Blekaitis, ELTA

Jun 3, 2020, 1:31 PM

„Lietuvos geležinkeliai“ teigė ketinantys kreiptis į LVK dėl susiklosčiusios situacijos.

„Vieša informacija mums kelia didelį susirūpinimą. Kreipsimės į LVK, prašydami pateikti organizacijos poziciją bei planuojamus veiksmus dėl tolesnės jos veiklos“, – teigė „Lietuvos geležinkelių“ atstovas Tomas Digaitis.

„Maximos“ komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė Ernesta Dapkienė teigė, kad bendrovė dėl narystės konfederacijoje dar spręs.

„Dėl tolesnės narystės Lietuvos verslo konfederacijoje spręsime artimiausiu metu“, – teigė E. Dapkienė.

Vežėjų asociacija „Linava“ nuo 1994 metų priklauso LVK. Pasak jos generalinio sekretoriaus Mečislavo Atroškevičiaus, jeigu asociacijoje kils klausimas dėl pasitraukimo iš LVK, jis bus svarstomas prezidiumo posėdyje, tačiau organizacijos likimas, anot jo, neturėtų būti nulemtas vieno žmogaus veiksmų.

„Man neverta kalbėti už visą asociaciją. Jei bus toks klausimas, spręsime savo prezidiume. Bet jeigu mes darėme kažkada Lietuvoje interpeliaciją savo prezidentui, tai nereiškia, kad visi piliečiai turėjome iš Lietuvos išvažiuoti“, – sakė M.Atroškevičius.

Jo nuomone, požiūris į organizaciją neturėtų priklausyti nuo vieno žmogaus.

„Mano požiūris šiek tiek kitoks. Yra organizacija, tai nėra vienas žmogus, yra daug organizacijų. Bet tai yra mano asmeninė pozicija, o kaip mes elgsimės, tai spręsiu ne aš vienas“, – teigė „Linavos“ generalinis sekretorius.

Antradienį Generalinė prokuratūra pranešė, kad V. Sutkus ir LBA prezidentas Mantas Zalatorius buvo sulaikyti, gavus duomenų apie galimai vykdomas neteisėtas veikas: stambaus masto kyšininkavimą, papirkimą, prekybą poveikiu, turto iššvaistymą ir dokumentų klastojimą.

Pasak generalinio prokuroro Evaldo Pašilio, turimi duomenys leidžia pagrįstai įtarti, kad V. Sutkus, pasinaudodamas savo einamomis pareigomis, visuomenine padėtimi, pažintimis, ryšiais ar kita įtaka, galimai gaudavo neteisėtą piniginį atlygį už jo darytą poveikį priimant įvairius verslo subjektams svarbius teisės aktus.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.