Verslo konfederacija V. Sutkaus sulaikymą vadina neproporcinga priemone

Antradienį teisėsaugos pareigūnams sulaikius Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) prezidentą Valdą Sutkų ir Lietuvos bankų asociacijos vadovą Mantą Zalatorių, kitą dieną LVK viceprezidentas Andrius Romanovskis išplatino komentarą, kuriame išdėstė organizacijos poziciją.

V.Sutkus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
V.Sutkus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
M.Zalatorius.<br>T.Bauro nuotr.
M.Zalatorius.<br>T.Bauro nuotr.
 A.Romanovskis.<br>Stop kadras
 A.Romanovskis.<br>Stop kadras
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 3, 2020, 11:41 AM, atnaujinta Jun 3, 2020, 11:43 AM

„LVK tikslas visada buvo, kad verslas ir valdžia bendrautų pagal skaidriausius standartus. Šiuolaikiškas požiūris į kooperaciją ir bendrą interesų atstovavimą lėmė, kad mes vienijame 31 verslo asociaciją ir 3,5 tūkst. bendrovių, kurios drauge sukuria ketvirtadalį Lietuvos bendrojo vidaus produkto (BVP).

LVK atstovaujamos įmonės, jų vadovai ir darbuotojai yra sukrėsti antradienio įvykių, kai LVK prezidentas V. Sutkus tapo įtariamu galimai netinkama lobistine veikla. Tačiau LVK atstovaujantys asmenys tvirtai laikosi pozicijos, kad asociacijos ar konfederacijos atstovauja savo nariams ir tai yra teisėta veikla. Juk kiekvienos asociacijos tikslas yra viešo ir savo narių intereso atstovavimas.

LVK veikia pagal Lietuvos Respublikos įstatymus ir mūsų įstatuose įtvirtinti tikslai, iš kurių vienas yra sudaryti LVK nariams kuo palankesnes sąlygas verslo vystymui, skatinti veiklos visose verslo srityse plėtrą bei naujų darbo vietų kūrimą, teikti LVK nariams pagalbą vykdant ūkinę veiklą ir ją plėtojant, atstovauti LVK nariams santykiuose su valstybės bei savivaldos institucijomis, nevyriausybinėmis, tarptautinėmis ir kitomis organizacijomis bei asmenimis.

Manome, kad V.Sutkus kaip LVK prezidentas turi tiesioginę pareigą atstovauti LVK narių interesams. Be to, Lietuvos bankų asociacija (LBA) yra LVK narė kaip ir du didieji bankai. Todėl tiek LVK, tiek LBA prezidentai viešai ir aiškiai atstovavo savo nariams.

Remiantis antradienio įvykiais LVK laikosi pozicijos, kad sulaikymas yra neproporcinga prievartos priemonė. Tikimės, kad teisėsauga pateiks labai aiškią informaciją, kas vyksta ir per maksimaliai trumpą laiką pabaigs pradėtą tyrimą.

Artimiausiu metu ketinama sušaukti LVK prezidiumo posėdį ir spręsti, kaip toliau vystyti būtiną verslo atstovavimą ir interesų gynimą.

LVK ir toliau pasisako už Lietuvos verslo telkimą su misija kurti konkurencingą rinką, kuri duotų naudą visuomenei“.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.