Ilzenbergo dvaro savininkas V. Barakauskas: „Partnerystė su „Lidl“ viršijo mūsų lūkesčius“

Jau beveik mėnesį „Lidl“ parduotuvių asortimente galima rasti gausesnį kiekį lietuviškų produktų, atkeliavusių iš Audriaus Banionio ūkio, Žagarės pieninės ir Ilzenbergo dvaro ūkio.

„Lidl“ pradėjo bendradarbiauti ir su Ilzenbergo dvaru.
„Lidl“ pradėjo bendradarbiauti ir su Ilzenbergo dvaru.
 Pasak V.Baraklausko,  prasidėjusi partnerystė su „Lidl“ dar labiau padidino dvaro ūkio gaminių prieinamumą visoje Lietuvoje.<br>A.Srėbalienės nuotr.
 Pasak V.Baraklausko,  prasidėjusi partnerystė su „Lidl“ dar labiau padidino dvaro ūkio gaminių prieinamumą visoje Lietuvoje.<br>A.Srėbalienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2020-06-05 10:17

Tai – prekybos tinklo iniciatyva „Remiame mažuosius gamintojus, nes jų darbai dideli ir skanūs“, kuria siekiama atsigręžti į smulkiuosius Lietuvos verslus.

Ilzenbergo dvaro savininko Vaido Barakausko teigimu, gegužės 11 d. pradėtas bendradarbiavimas su „Lidl“ viršijo bet kokius jų lūkesčius.

„Esame maloniai nustebinti tokiu didžiuliu susidomėjimu, kurį mūsų gaminiams rodo „Lidl“ parduotuvių lankytojai – tikrai nesitikėjome, kad mūsų produktus gyventojai pradės mėgti ir pirkti taip greitai.

Itin vertiname ne tik abipusiu pasitikėjimu paremta bendradarbiavimą su prekybos tinklu, bet ir sparčiai užmegztą ryšį su „Lidl“ klientais“, – sako V. Barakauskas.

„Lidl Lietuva“ vyriausiasis asortimento vadovas Lukas Gudas teigia, kad karantino metu pagalba vietos ūkiams ir maisto gamintojams yra svarbi kaip niekada: „Stebėdami šalyje besiklostančią situaciją nusprendėme dar labiau praplėsti savo lietuviškų prekių asortimentą ir papildyti jį gaminiais iš mažųjų šalies verslininkų – A. Banionio ūkio, Žagarės pieninės ir Ilzenbergo dvaro ūkio.

Džiaugiamės, kad greitai pavyko surasti vietinius partnerius, su kuriais dirbti yra lengva, jų produkcija yra kokybiška ir ją per trumpą laiko tarpą jau spėjo pamėgti mūsų pirkėjai.“

Natūralias tradicijas puoselėjantis ir unikalumu garsėjantis Ilzenbergo dvaro ūkis nuo šiol savo produkciją tiekia ir prekybos tinklo „Lidl“ pirkėjams, kurie gali išbandyti čia gaminamų pieno produktų – pieno, kefyro, varškės sūrio.

Prieš 6 metus V. Barakausko atgaivintame ūkyje, natūralios žemdirbystės būdu šiuo metu yra dirbama per 500 ha žemių ir veikia 30 įvairios paskirties pastatų.

Šiuo metu ūkis yra vienintelis Baltijos šalyse, veikiantis kaip prieš kelis šimtus metų: galvijai ir paukščiai šeriami pašaru, užaugintu ir pagamintu ūkyje, laukai apsodinami taikant sėjomainą, o augalai tręšiami natūraliomis organinėmis medžiagomis.

Karantinas, pasak Ilzenbergo dvaro savininko, komandai buvo iššūkis, bet tuo pat metu ir galimybė – išaugo prekių pristatymo į namus poreikis, grįžo seni klientai ir atsirado daug naujų.

Anot jo, natūralu, kad praplėtus pirkėjų ratą, atsiranda ne tik daugiau gerų atsiliepimų, bet ir daugiau kritikos.

„Suprantama, kad prasidėjusi partnerystė su „Lidl“ dar labiau padidino mūsų prekių prieinamumą visoje Lietuvoje, todėl susilaukėme gerokai išaugusio grįžtamojo ryšio.

Daugiausia teigiamų atsiliepimų turėjome apie mūsų rūgpienį, su kuriuo ruošiamės dalyvauti ir „Lietuvos metų gaminio“ konkurse – žmonėms patinka jo tikras ir lietuviškas skonis.

Žinoma, girdėjome ir neigiamų atsiliepimų bei kritikos, tačiau tai dar labiau paskatina mus stengtis, kad kiekvienas pirkėjas būtų patenkintas mūsų produkcija“, – sako Ilzenbergo dvaro savininkas.

Pašnekovas pratęsia, kad šiuo laikotarpiu gyventojai turėtų būti dar labiau sąmoningi ir rinktis kokybiškus lietuviškus maisto produktus: „Esame sukūrę 25 darbo vietas tokiame nuošaliame Rokiškio rajone, siekiame išlaikyti jas, todėl esame dėkingi už kiekvieną nupirktą produktą.

Norime išlaikyti tradicijas ir raginame rinktis kokybišką produktą, kuris užaugintas ir pagamintas Lietuvoje, nes tai padeda lietuviškiems ūkiams išlikti ir saugoti darbo vietas. Todėl esame dėkingi „Lidl“ už suteiktą galimybę bendradarbiauti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.