Keliauti po Lietuvą tikisi paskatinti Europoje unikalia idėja 

Siekiant po koronaviruso pandemijos paskatinti atvykstamąjį turizmą, Ekonomikos ir inovacijų ministerija derina priemonę, pagal kurią į šalį atvykusiems turistams būtų kompensuojama kas trečia Lietuvoje praleista naktis.

V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
 Keliautojai kviečiami pasinaudoti šaltibarščių žemėlapiu.<br>V.Balkūno nuotr.
 Keliautojai kviečiami pasinaudoti šaltibarščių žemėlapiu.<br>V.Balkūno nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jun 10, 2020, 10:46 AM, atnaujinta Jun 10, 2020, 3:20 PM

Anot laikinai ministerijai vadovaujančio Žygimanto Vaičiūno, tokia investicija turėtų nemažą pridėtinę vertę ir būtų naudinga.

„Nauja priemonė, kurią dar kuriame, bet kuri iš esmės yra pakankamai unikali ir Europoje – tikslas, siekiant skatinti atvykstamąjį turizmą, tai yra kompensuoti turistams kas trečią naktį“, – trečiadienį sakė Ž.Vaičiūnas.

„Skaičiuojame, kad tai turėtų nemažą pridėtinę vertę ir tokia investicija būtų naudinga“, – pridūrė ministras.

Anot jo, ministerija skaičiuoja, kad tokia priemone galėtų pasinaudoti apie 10 tūkst. turistų.

Tuo metu nacionalinės turizmo skatinimo agentūros „Keliauk Lietuvoje“ vadovas Dalius Morkvėnas sako, kad tokia priemonė reikalinga, nes koronaviruso pandemija labai padidino konkurenciją dėl turistų.

„Visos šalys kviečiasi kaimynus ar tolimesnių šalių gyventojus atvykti pas save. Lietuvai reikėtų turėti konkurencingų pasiūlymų, kuriais galėtų suvilioti, pakviesti atvykti į Lietuvą atostogų“, – sakė D.Morkvėnas.

„Tikimės, kad šita kampanija ir idėja atkreips dėmesį į Lietuvą kaip galimą atostogų kryptį“, – pridūrė jis.

Vyriausybė yra numačiusi 45 mln. eurų paramos turizmo sektoriui, iš kurių 15 mln. eurų – atvykstamajam ir vietos turizmui skatinti.

Sukūrė šaltibarščių žemėlapį

Nacionalinės turizmo skatinimo agentūros „Keliauk Lietuvoje“ vadovas D.Morkvėnas kviečia išbandyti ką tik sukurtą interaktyvų šaltibarščių žemėlapį, kuris, anot jo, yra viena iš priemonių paskatinti dėl koronaviruso krizės nuostolių patyrusį turizmo sektorių.

„Tai ne šiaip vien tik tradicinių mūsų šaltibarščių, bet ir įvairiausių variacijų receptai“, – trečiadienį sakė D.Morkvėnas.

Interaktyviame žemėlapyje – 31 kavinė ir restoranas, kuriuose galima paskanauti įvairių rūšių šaltibarščių, pagardintų sūriu, aviečių alumi, mėsa ir garstyčiomis, vėžių uodegėlėmis ir t.t, taip pat pateiktos ir tradicinių šaltibarščių vietos.

D.Morkvėno teigimu, žemėlapis sukurtas už kelis tūkstančius eurų, bendradarbiaujant kartu su turizmo informacijos centrais.

„Užsiklausę ir gavę informaciją, kokias naujas patirtis, šiuo atveju – kokius naujus patiekalus tiekia konkrečios savivaldybės maitinimo įstaigos, mes ją sujungėme, apibendrinome į vieną žemėlapį ir paskelbėme“, – sakė „Keliauk Lietuvoje“ vadovas.

Jis teigė, kad pernai kelionėms užsienyje lietuviai išleido virš 1 mlrd. eurų, tikimasi, kad dalis šios sumos šiemet liks Lietuvoje ir padės turizmo sektoriui atsigauti po koronaviruso krizės.

Pozityvios tendencijos

Ž.Vaičiūnas sako, kad apgyvendinimo ir maitinimo sektoriuje pastebimas atsigavimas.

„Pirmoji žinia, kuri susijusi su išėjimu iš karantino situacijos, apgyvendinimo ir maitinimo sektoriuje matome pozityvias tendencijas.

Nuo karantino pradžios šiame sektoriuje buvo atleista daugiau nei priimta, maždaug 1,3 tūkst. darbuotojų, o pastarąją savaitę šiame sektoriuje 1,4 tūkst. daugiau darbuotojų priimta nei atleista. Be abejo, tai susiję ir su sezoniškumu, sezono pradžia. Bet situacija tikrai gerėjanti. Juo labiau paties sektoriaus atstovai, įmonių vadovai žymiai pozityviau vertina šios dienos situaciją“, – trečiadienį teigė Ž.Vaičiūnas.

Ministro teigimu, nuo kitos savaitės kelionių organizatoriai galės kreiptis į „Invegą“ dėl individualių garantijų suteikimo.

„Vakar buvo priimtas valstybės skolos įstatymas Seime, kuris sudarys teisines galimybes teikti garantijas kelionių organizatoriams. Iki kitos savaitės planuojame suderinti šias priemones su Europos Komisija. Tai reiškia, kad garantijos kelionių organizatoriams galėtų būti teikiamos kitą savaitę, o paskolos – dar kitą savaitę“, – sakė Ž.Vaičiūnas.

Už nenumatytą keleivių pergabenimą ekstremalios situacijos metu kelionių organizatoriams numatyta 1 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.