Naujasis ekonomikos ministras R. Sinkevičius: ministerijoje „vaizdelis nekoks“

Naujasis ekonomikos ir inovacijų ministras socialdarbietis Rimantas Sinkevičius sako, kad jo vadovaujamoje ministerijoje neužpildyti maždaug ketvirtis etatų.

Rimantas Sinkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Rimantas Sinkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Rimantas Sinkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Rimantas Sinkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Rimantas Sinkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Rimantas Sinkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Rimantas Sinkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Rimantas Sinkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 1, 2020, 8:10 AM

„Jeigu taip tiesiai – ministerijoje vaizdelis, kaip vienas politikas sako, nekoks. Maždaug trūksta 25 procentų etatų, kurie yra laisvi. Trūksta ir tos politinės komandos, su kuria norėčiau eiti. Matyt aš ją neypatingai keisiu, norėčiau įsitikinti darbingumu“, – trečiadienį LRT Radijui sakė R. Sinkevičius.

Jo teigimu, tokią situaciją sukūrė tai, kad ministerijoje ilgą laiką nebuvo vadovo.

„Kada nėra tiesioginio vadovo, visada atsiranda tam tikras atsipalaidavimas. Ir daugelis žmonių, kaip minėjau – ketvirtadalis, pakeitė darbo vietas ir tai nėra labai geras reiškinys“, – teigė ministras.

R. Sinkevičius ekonomikos ir inovacijų ministro pareigas pradėjo eiti antradienį.

Grandiozinių darbų neplanuoja

R.Sinkevičius sako per artimiausius kelis mėnesius grandiozinių darbų neplanuojantis ir teigia norintis prisidėti prie Lietuvos ekonomikos atgaivinimo.

„Žinot, kaži kokių grandiozinių darbų neplanuoju. Dabar lūkesčiai sukelti, kad, atrodo, reikia trejų metų darbą padaryti per penkis mėnesius. Tačiau kai ką matyt galima padaryti ir tikiuosi, kad tam tikrą indėlį įnešiu ir, tikiuosi, teigiamą. Sakykim suvaldant ekonominę situaciją arba gerinant ją atsigavimo laikotarpyje“, – sakė R. Sinkevičius.

Pasak jo, ekonomikos gaivinimui skirtos priemonės yra naudojamos nepakankamai, todėl reikia jas peržiūrėti ir iš naujo įvertinti.

„Manau, kad tos priemonės, kurios šiandien yra Vyriausybės ir Seimo pasiūlytos ekonomikai gaivinti. Manau, kad jų yra daug, tačiau jos naudojamos, mano supratimu, nepakankamai“, – teigė ministras.

„Rezultatas rodo, kad tik 10 procentų skirtų lėšų jau pasiekė verslą. Atskirose priemonėse procentas yra daug didesnis, kai kuriose priemonėse šis procentas yra gerokai mažesnis, reikia bandyti aiškintis priežastis, kodėl nepasiekė verslo planuota pagalba. Galbūt kai kurios priemonės yra netinkamos, galbūt jas reikės stabdyti ir keisti geresnėm“, – sakė R. SInkevičius.

Taip pat jis teigė norintis pradėti kurti teisinę bazę naujai priimtiems Viešųjų pirkimų ir „verslo žaliojo koridoriaus“ įstatymams.

„Daugiau tokių teisinių dalykų, kurių gal nepavyks įgyvendinti dėl trumpo laikotarpio, tačiau teisinė bazė galėtų būti pradėta kurti ir įgyvendinimas galbūt galėtų būti greitesnis pasikeitus Seimo kadencijai“, – sakė ekonomikos ir inovacijų ministras.

R. Sinkevičius šiuo metu yra Lietuvos socialdemokratų darbo partijos pirmininko pavaduotojas ir frakcijos Seime seniūnas. Parlamente jis dirba jau ketvirtą kadenciją, nuo 2017 metų gruodžio vadovavo Ekonomikos komitetui. 2012–2016 metais R. Sinkevičius ėjo susisiekimo ministro pareigas.

Ekonomikos ir inovacijų ministro pareigos laisvos nuo pernai gruodžio, kai buvęs ministras Virginijus Sinkevičius pradėjo eiti eurokomisaro pareigas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: Irano ataka – kaip atsakys Izraelis?