Europos Komisija patvirtino 250 mln. investiciją į „airBaltic“ kapitalą

Vadovaudamasi ES valstybių paramos taisyklėmis, 2020 m. liepos 3 d. Europos Komisija patvirtino 250 mln. eurų siekiančią Latvijos vyriausybės investiciją į Latvijos oro linijų bendrovės „airBaltic“ kapitalą. Taip norima kompanijai padėti įveikti COVID-19 sukeltą ekonominę krizę ir atnaujinti jos augimą.

EK nusprendė, kad padidėjęs“ airBaltic“ įstatinis kapitalas visai Latvijos ekonomikai padės įveikti COVID-19 sukeltus ekonominius padarinius.<br> Rengėjų nuotr.
EK nusprendė, kad padidėjęs“ airBaltic“ įstatinis kapitalas visai Latvijos ekonomikai padės įveikti COVID-19 sukeltus ekonominius padarinius.<br> Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 5, 2020, 10:32 AM, atnaujinta Jul 5, 2020, 10:36 AM

Europos Komisija pabrėžia, kad ES valstybės narės antrąjį metų ketvirtį įvedė įvairius kelionių apribojimus, siekdamos suvaldyti COVID-19 plitimą. Tai padarė didelę įtaką visai aviacijos pramonei, įskaitant „airBaltic“ veiklą.

Europos Komisija taip pat atkreipia dėmesį į svarbų „airBaltic“ vaidmenį Latvijos ekonomikoje užtikrinant Latvijos jungtį su kitomis Europos šalimis ir pasiekiamumą.

„Europos Komisija nusprendė, kad padidėjęs„ airBaltic“ įstatinis kapitalas visai Latvijos ekonomikai padės įveikti COVID-19 pandemijos sukeltus ekonominius padarinius.

Šiuo metu jau pradedame atsigauti ir labai vertiname Latvijos visuomenės bei Vyriausybės pasitikėjimą oro linijų ateitimi. „airBaltic“ darbuotojai ir vadovybė parodė atsidavimą kompanijai ir Baltijos šalims, vesdami kompaniją per šią krizę“, – sako Martinas Gaussas, „airBaltic“ generalinis direktorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.