„AUGA group“ atsisakė kone 115 tūkst. eurų valstybės paramos dėl COVID-19

„AUGA group“ atsisakė valstybės paramos, kurią sudarė kompensacijos už prastovas karantino metu bei pagalba pieno gamintojams, viso apie 115 tūkst. eurų. Šią savaitę „AUGA group“ grąžino bendrovės įmonių gautas subsidijas už prastovose buvusius darbuotojus. Užimtumo tarnybai bendrovė pervedė apie 15 tūkst. eurų gautos kompensacijos.

„Nusprendėme valstybei grąžinti pervestas kompensacijas ir nebesikreipti dėl papildomos paramos“, – sakė K.Juščius.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
„Nusprendėme valstybei grąžinti pervestas kompensacijas ir nebesikreipti dėl papildomos paramos“, – sakė K.Juščius.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 9, 2020, 2:22 PM

Taip pat bendrovė jau anksčiau nusprendė nebesikreipti dėl valstybės pagalbos pieno gamintojams, kuriai paraiškos buvo teikiamos iki šių metų birželio 30 d.

Pagal Žemės ūkio ministerijos nustatytas taisykles už vieną pieninę karvę mokama 77,8 Eur, tačiau vienam pieno gamintojui, įskaitant su juo susijusius ūkio subjektus, parama negali viršyti 100 tūkst. eurų.  „AUGA group“ atsisakė jai priklausančios maksimalios 100 000 Eur paramos sumos.

„Nusprendėme valstybei grąžinti pervestas kompensacijas ir nebesikreipti dėl papildomos paramos. Šį sprendimą priėmėme atsižvelgdami į tai, kad mūsų sektorius buvo bene mažiausiai paveiktas COVID-19 krizės Lietuvoje.

Prisijungiame prie kitų atsakingų verslų, kurie grąžina valstybės paramą. Tikimės, kad šiuo pavyzdžiu paseks ir daugiau Lietuvos įmonių, o sugrįžę pinigai bus panaudoti ten, kur jų labiau reikia, likviduojant krizės padarinius bei skatinant šalies ekonomiką“, – sako „AUGA group“ Generalinis direktorius Kęstutis Juščius.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.