Gyvenimo vėtytas ir mėtytas vyras gavo darbą iki grabo lentos – yra viena sąlyga

Ar vasarą, ar žiemą, kai laikrodžio rodyklės rodo vos 5 valandą ryto, Arinijus Archipovas kas rytą keliasi ir eina į darbą. Ne, tai ne rytinė pamaina, tiesiog miestą reikia sutvarkyti iki tol, kol visi eina į darbus, mokyklas, darželius.

Dėl skaudžių kojų Arinijus ne visus darbus gali dirbti, o sąžiningu valytoju jau triūsia dvidešimt vienerius metus.<br> silokarcema.lt nuotr. 
Dėl skaudžių kojų Arinijus ne visus darbus gali dirbti, o sąžiningu valytoju jau triūsia dvidešimt vienerius metus.<br> silokarcema.lt nuotr. 
Dėl skaudžių kojų Arinijus ne visus darbus gali dirbti, o sąžiningu valytoju jau triūsia dvidešimt vienerius metus.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Dėl skaudžių kojų Arinijus ne visus darbus gali dirbti, o sąžiningu valytoju jau triūsia dvidešimt vienerius metus.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Svetlana Jašinskienė, www.silokarcema.lt

Jul 29, 2020, 8:41 AM, atnaujinta Jul 29, 2020, 8:55 AM

Mat Arinijus dirba miesto valytoju. Sakysite, anoks čia darbas. Bet tai, kaip jis atliekamas, lemia žmogaus pareigą, atsakomybę.

Pagėgiškiai puikia pažįsta Arinijų. Ir kuomet sumanėme apie jį parašyti, visi sakė – dar kuo plačiau paskleiskite, kad žmonės turėtų galimybę gerus atsiliepimus parašyti, padėkoti jam.

Nelengvas Arinijaus likimas. Ir pats jis sako: „Mane gyvenimas ir vėtė, ir mėtė“.

Anksti be tėvų likęs, o ir senelę, kuri jį augino, vėliau pats slaugęs Arinijus, sulaukęs pilnametystės ilgai negalėjo gauti savarankiško darbo, nes turi 50-ies procentų darbingumą. Kitaip tariant, nuo gimimo yra neįgalus.

Dėl skaudžių kojų Arinijus ne visus darbus gali dirbti. O štai sąžiningu, darbščiu miesto valytoju jau triūsia dvidešimt vienerius metus.

„Sužinojau, kad viena moteris, dirbusi šį darbą, išvyko į užsienį, nuėjau pas seniūną. Tuo metu Pagėgių seniūnu buvo Arvydas Einikis.

Jis mane ir priėmė į darbą. Labai džiaugiausi... Negaliu net apsakyti, kaip buvau laimingas. Tada seniūnas sakė: „Jei nedraugausi su alkoholiu, nerūkysi, iki grabo lentos galėsi dirbti šį darbą.

Štai ir dirbu jau daugiau nei dvidešimt metų. Kartais trūksta rytais motyvacijos, bet taip nutinka visiems, kokį darbą bedirbtų. Nemoku imituoti ar sudaryti dirbančiojo įvaizdį. Jei dirbu, tai dirbu“, – pasakojo pašnekovas.

Jis niekada gyvenime nebuvo išklydęs iš kelio dėl stiklelio ar cigaretės ir savo darbą atlieka dorai ir sąžiningai. Tai gali paliudyti kiekvienas praeivis.

Prieš keletą metų, vasario 16-ąją, apdovanojant „Už nuopelnus Pagėgių kraštui“, buvo žodinis pasiūlymas skirti Arinijų šiam apdovanojimui.

Daug kas tą mintį palaikė, bet taip niekas ir nesurašė šito siūlymo popieriuje. Bet šiais metais, minint Savivaldybės darbuotojų dieną, Arinijus buvo apdovanotas Savivaldybės mero padėka už gerą darbą.

Seniau Arinijus turėjo aistrą sportui, tiksliau – krepšiniui. Puikiai pats žaidė ir su mokyklos, kurioje mokėsi, komanda 2002 metas buvo net į Maskvą nuvykę.

Maskvoje atstovavo Lietuvai ir su spec. poreikių žmonių komanda Europos krepšinio čempionate iškovojo pirmąją vietą.

Tų pačių metų vasarą dirbo sporto instruktoriumi Pagėgių neįgaliųjų draugijos organizuotoje vaikams su negalia vasaros stovykloje. Puikiai bendrą kalbą rado su vaikais ir buvo puikus sporto instruktorius.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.