Lietuvos verslo konfederacija savo prezidentą ir direktorę registravo lobistais

Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) generalinė direktorė Ineta Rizgelė užsiregistravo lobiste, pranešė konfederacija.

A.Romanovskis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
A.Romanovskis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
A.Romanovskis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
A.Romanovskis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lukas Blekaitis, ELTA

2020-08-12 15:46

LVK tapo vienintele verslo organizacija, kurios prezidentas Andrius Romanovskis ir generalinis direktorius yra registruoti lobistai. LVK puslapyje pradėti viešinti visi jų susitikimai bei lobistinės veiklos deklaracijos.

Skelbiama, kad A. Romanovskis ir I. Rizgelė savanoriškai deklaravo savo privačius interesus Elektroninio deklaravimo sistemoje, nors tokia pareiga asociacijų vadovams šiuo metu nėra taikoma.

„Verslo organizacijos atvirumas yra būtina sąlyga, kad visuomenė, valdžia pasitikėtų verslu ir jo atstovais. Todėl norime, kad LVK būtų auksiniu verslo atstovavimo standartu ir pavyzdžiu mūsų kolegoms ir partneriams. Pirmieji įdiegėme skaidrumo registrą, kuris apima ne tik organizacijos poveikį teisėkūrai, bet ir vidinių interesų derinimą bei galimų konfliktų vengimą“, – pranešime cituojamas LVK prezidentas A. Romanovskis.

Skelbiama, kad LVK prezidiumas patvirtino naują Interesų konfliktų valdymo politiką, kuri bus taikoma visiems LVK atstovams.

LVK generaline direktore laikinai į pareigas buvo paskirta I. Rizgelė, kai šias pareigas ėjęs Andrius Nikitinas birželį buvo atleistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.