Dėl COVID-19 taisyklių pažeidimo atsistatydino ES prekybos komisaras Ph. Hoganas

Trečiadienį atsistatydino už prekybą atsakingas Europos Komisijos (EK) narys Philas Hoganas. Tokį sprendimą jis priėmė praėjus savaitei po to, kai komisaras pažeidė dėl koronaviruso įvestus apribojimus Airijoje, praneša CNN.

 Ph.Hoganas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Ph.Hoganas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-08-27 08:52

Ph.Hoganas dalyvavo politiniame golfo bendrijos renginyje, kuriame buvo 80 kitų žmonių. Renginys vyko viešbutyje Golvėjaus mieste, Airijos vakaruose, rugpjūčio 19-ąją – dieną po to, kai Airijos vyriausybė, reaguodama į koronaviruso atvejų augimą, sugriežtino apribojimus.

Pagal naujus apribojimus, uždarose erdvėse vykstančiuose renginiuose Airijoje gali dalyvauti ne daugiau kaip šeši žmonės. Prieš tai uždaruose renginiuose leidžiamas žmonių skaičius siekė 50.

Renginyje dalyvavo daug kitų politinių veikėjų, tarp kurių ir Airijos žemės ūkio ministras Dara Calleay. Jis atsistatydino praėjusią savaitę.

Komisaro Ph.Hogano pasirodymas renginyje sukėlė audrą žiniasklaidoje.

Trečiadienį paskelbtame pareiškime Ph.Hoganas teigė labai apgailestaująs, kad jo kelionė į Airiją sukėlė tokį susirūpinimą ir susierzinimą, ir teigė atsistatydinąs, nes šis incidentas pakenktų jo darbui būsimose „Brexit“ derybose.

EK pirmininkė Ursula von der Leyen pareiškė gerbianti Ph.Hogano sprendimą atsistatydinti ir pridūrė esanti jam dėkinga už nenuilstamą darbą šiose pareigose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Kopenhagoje milžiniškas gaisras pasiglemžė istorinį pastatą