S. Skvernelis apie A. Lukašenkos grasinimus dėl krovinių pervežimo: į juos žiūrime rimtai

Tariamam Baltarusijos lyderiui Aliaksandrui Lukašenkai penktadienį pagrasinus nutraukti krovinių pervežimą per Klaipėdos uostą, ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad šis sprendimas visų pirma kenktų pačiai Baltarusijai.

V.Skaraičio nuotr.
V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 2, 2020, 2:50 PM

„Dėl grasinimo, susijusio su krovinių pervežimu, žiūrime pakankamai rimtai. Dar kartą galiu pakartoti – ekonomiškai tai yra visiškai nepagrįstas sprendimas. Tai būtų politinis sprendimas, kenkiantis pirmiausia pačiai Baltarusijos Respublikai“, – nuotolinėje spaudos konferencijoje trečiadienį sakė S. Skvernelis.

Jis sakė, kad reikėtų ieškoti būdų, kaip diversifikuoti rizikas, susijusias su tokiu sprendimu.

„(...) Bet tikiuosi, kad mūsų kaimynams užteks sveiko proto prie viso to, kas vyksta, nedaryti dar ir ekonominės žalos savo valstybei, savo piliečiams dėl politinių sprendimų“, – sakė premjeras.

A. Lukašenka penktadienį pažadėjo, kad Baltarusija atsakys į planuojamas įvesti sankcijas, skelbė valstybinė naujienų agentūra „Belta“.

„Nurodžiau vyriausybei parengti priemones, kad visi prekybos srautai iš Lietuvos uostų būtų nukreipiami į kitus. Pamatysime, kaip jiems seksis po to. Mūsų krovinių srautai yra atsakingi už 30 proc. Lietuvos biudžeto. Ko dar jiems reikia? Jie per daug gerai apie save galvoja. Parodysime jiems jų vietą“, – sakė A. Lukašenka.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.