Baltarusija pradėjo derybas dėl apsirūpinimo rusiška nafta 2021-aisiais

Baltarusijos naftos pramonės veiklą koordinuojantis valstybės koncernas „Belneftechim“ pradėjo derybas su didžiausiais Rusijos naftos koncernais dėl Baltarusijos naftos perdirbimo gamyklų aprūpinimo žaliava 2021 metais.

Rusija pasiryžusi aprūpinti Baltarusiją nafta ateinančiais metais ir siūlo palikti dabartinę kainodaros formulę.<br> "TASS/Scanpix" nuotr.
Rusija pasiryžusi aprūpinti Baltarusiją nafta ateinančiais metais ir siūlo palikti dabartinę kainodaros formulę.<br> "TASS/Scanpix" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 4, 2020, 9:26 AM

Apie tai pranešęs Rusijos energetikos ministras Aleksandras Novakas pabrėžė, jog Rusija pasiryžusi aprūpinti Baltarusiją nafta ateinančiais metais, siūlo palikti dabartinę kainodaros formulę.

„Belneftechim“ ir mūsų naftos kompanijos jau pradėjo derybas dėl sutarčių 2021 metams. Aš žinau, kad šios derybos vyksta labai konstruktyviai, kad mūsų įmonės patvirtina šių metų kainų lygį“, – sakė A. Novakas.

Dėl planuojamų naftos tiekimo Baltarusijai ateinančiais metais apimčių jis pabrėžė, jog jos gali siekti 24 mln. tonų, „nors Baltarusijos naftos perdirbimo pramonės poreikiai yra kiek sumažėję“.

Praėjusių metų pabaigoje Minskui kėlus pretenzijų ir dėl rusiškos naftos tiekimo sąlygų, pirmąjį šių ketvirtį jo apimtys buvo smarkiai sumažintos, o autoritarinio Baltarusijos prezidento Aliaksandro Lukašenkos nurodymu nafta pradėta importuoti iš alternatyvių tiekėjų per uostus, o didžiausia šio importo dalis keliavo per Klaipėdos uostą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.