D. Trumpas ragina Vokietiją atšaukti „Nord Stream 2“ dujotiekio projektą

JAV prezidentas Donaldas Trumpas pareiškė, kad Vokietija turėtų atšaukti Rusiją ir Vokietiją sujungsiančio „Nord Stream 2“ dujotiekio projektą, ir perspėjo, jog pati Vokietija gali nesugebėti pasitraukti iš šio projekto.

 D.Trumpas.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
 D.Trumpas.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
A.Merkel.<br>Imago images/Scanpix nuotr.
A.Merkel.<br>Imago images/Scanpix nuotr.
Žmonės Rusijoje rinkosi į protestus ir reikalavo atsakymų, kodėl Maskva norėjo nunuodyti A.Navalną.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Žmonės Rusijoje rinkosi į protestus ir reikalavo atsakymų, kodėl Maskva norėjo nunuodyti A.Navalną.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 8, 2020, 8:21 AM

„Vokietija energetikos požiūriu yra labai silpnoje pozicijoje. Jie atsidūrė labai, labai blogoje pozicijoje“, – Baltuosiuose rūmuose vykusioje spaudos konferencijoje dėl atominių ir anglies jėgainių uždarymo sakė D.Trumpas.

Pirmadienį Vokietijos kanclerės Angelos Merkel atstovas tvirtino, kad Vokietijos vyriausybė neatmeta galimybės, kad šalies reakcija į Rusijos opozicionieriaus Aleksejaus Navalno apnuodijimą palies ir „Nord Stream 2“.

„Nord Stream 2“ dujotiekio tiesimas yra beveik užbaigtas. Šis dujotiekis leistų padvigubinti Baltijos jūra Vokietijai tiekiamų gamtinių dujų kiekį.

JAV jau įvedė vieną paketą sankcijų bendrovėms, kurios tiesia dujotiekį, o pareigūnai perspėjo, kad bus įvesta ir daugiau sankcijų.

D.Trumpas taip pat dar kartą pakartojo manąs, kad neteisinga yra tai, jog Vokietija perka energijos išteklius iš Rusijos, papildydama jos biudžetą, ir tuo pat metu neskiria 2 proc. bendrojo vidaus produkto gynybai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.