„Volfas Engelman“ valdančios „Olvi“ grupės prezidentas atstovaus visos Europos aludariams

Apie 10 tūkst. alaus bravorų ir daryklų visoje Europoje vienijanti asociacija „The Brewers of Europe“ išrinko naują prezidentą. Asociacijai nuo šiol vadovaus Kauno alaus bravorą „Volfas Engelman“ valdančios Suomijos „Olvi“ grupės generalinis direktorius Lasse Aho.

Asociacijai nuo šiol vadovaus „Volfas Engelman“ valdančios Suomijos „Olvi“ grupės generalinis direktorius Lasse Aho.
Asociacijai nuo šiol vadovaus „Volfas Engelman“ valdančios Suomijos „Olvi“ grupės generalinis direktorius Lasse Aho.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 18, 2020, 10:00 AM

„Įprastai šiai asociacijai vadovauja didžiausių pasaulyje aludarių atstovai, tačiau artimiausius dvejus metus tai darys regioninės grupės „Olvi“ vadovas – tai laikome įvertinimu ir garbe.

Kartu tai ženklas, jog svarbus ne tik atstovaujamos organizacijos dydis, užimama tarptautinės rinkos dalis, o ir profesinės kompetencijos, kurias L. Aho pademonstravo eidamas šios asociacijos viceprezidento pareigas“, – teigia „Volfas Engelman“ generalinis direktorius Marius Horbačauskas.

Pasak jo, tiek Kaune esantis bravoras, tiek visos Europos alaus daryklos šiais metais turėjo staigiai prisitaikyti prie pasikeitusių darbo ir rinkos sąlygų dėl pasaulinės COVID-19 pandemijos. O per pastaruosius dešimt metų, L. Aho vadovavimo laikotarpiu, „Olvi“ grupės akcijų vertė išaugo apie 13 kartų.

„Skaičiai iškalbingi, jie taip pat rodo, jog visos grupės mastu priimami tinkami, efektyvūs sprendimai. Todėl esame tikri, kad L. Aho puikiai veiks ir vadovaus visiems Europos aludariams, taip pat padės šiam sektoriui įveikti pandemijos sukeltus sunkumus“, – teigia M. Horbačauskas.

Naujasis Europos alaus daryklas vienijančios asociacijos prezidentas L. Aho savo pranešime akcentavo, jog pasaulinės pandemijos įkarštyje Europos aludariai siekia grįžti prie įprastinės alaus platinimo grandinės ir nori susigrąžinti savo vartotojų ratą. Būtent todėl labai svarbi restoranų ir kavinių parama – kuo greičiau atsigaus šis verslo sektorius, tuo sparčiau augs ir HORECA pardavimai.

Naujas pareigas L. Aho eis dvejus metus. Pasibaigus pirmajai kadencijai, prezidentas gali būti perrinktas antrajai. Nuo 2014 m. L. Aho priklausė „The Brewers of Europe“ direktorių valdybai, o 2016 m. buvo išrinktas viceprezidentu ir atstovavo mažoms ir vidutinėms alaus darykloms.

Briuselyje įsikūrusi „The Brewers of Europe“ vienija nacionalines aludarių asociacijas iš 29 Europos šalių ir atstovauja maždaug 10 tūkst. Europos alaus daryklų interesams.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.