21 tūkst. žaidėjų subūrusios „Nacionalinės Eko lenktynės“ kirto finišo liniją

Pirmąkart Lietuvoje surengtos „Nacionalinės Eko lenktynės“ kirto finišo liniją. Iniciatyvos autorius Všį „Užstato sistemos administratorius“ skaičiuoja, kad iš viso du mėnesius trukusiame žaidime dalyvavo daugiau nei 20 tūkst. užstato sistemos naudotojų, net 160 aukščiausius rezultatus pademonstravusių žaidėjų apdovanoti vertingais ekologiją skatinančiais prizais.

 21 tūkst. žaidėjų subūrusios „Nacionalinės Eko lenktynės“ kirto finišo liniją.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
 21 tūkst. žaidėjų subūrusios „Nacionalinės Eko lenktynės“ kirto finišo liniją.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 18, 2020, 1:12 PM

„Visuomenės dėmesys, kurio sulaukėme paskelbę apie „Nacionalines Eko lenktynes“, pranoko bet kokius lūkesčius. Itin gausus žaidimo dalyvių skaičius įrodo, kad ekologijos tema gyventojams išties aktuali: žmonės domisi, kaip tausoti išteklius, atsakingiau vartoti ir kitaip aktyviai prisidėti prie aplinkosaugos bei ekologijos. Neabejojame, kad ši iniciatyva paskatino visuomenę dar labiau stengtis gyventi tvariau ir tuo pačiu reikšmingai praturtino žinias“, – sako Všį „Užstato sistemos administratorius“ vadovas Gintaras Varnas.

Dalyvauti „Nacionalinėse Eko žaidynėse“ galėjo kiekvienas Lietuvos gyventojas, besinaudojantis užstato sistema ir parsisiuntęs specialią žaidimo programėlę. Iš viso žaidimas buvo suskirstytas į tris etapus ir devynis lygius, kurių metu bendroje sumoje žaidėjams buvo pateikta daugiau nei 100 skirtingų klausimų ekologijos ir aplinkosaugos tema.

Geriausius rezultatus pademonstravę žaidėjai įvertinti vertingais ekologiją ir tvarų gyvenimo būdą skatinančiais prizais. Net 100 pirmojo „Nacionalinių Eko žaidynių“ etapo nugalėtojų apdovanoti daugkartinių metalinių šiaudelių rinkiniais, 50 antrojo etapo laimėtojų – tausoti išteklius padedančiomis išorinėmis baterijomis, o 10 trečiajame etape geriausiai pasirodžiusių žaidėjų dovanų gavo elektrinius paspirtukus.

Všį „Užstato sistemos administratorius“ duomenimis, šiuo metu Lietuvos užstato sistema naudojasi 9 iš 10 gyventojų. Dauguma jų pripažįsta, kad užstato sistema padeda apsaugoti gamtą nuo atliekų – tūkstančių tonų stiklo, metalo ir plastiko, kuris visų sistemos dalyvių dėka grąžinamas perdirbti. Praėjusių metų duomenimis, gyventojai grąžino daugiau kaip 611 milijonų užstatinių pakuočių.

Užstato sistemoje dalyvauja net 6,5 tūkst. skirtingų gėrimų pakuočių. Grąžinti galima skirtingas plastikines, metalines ir stiklines pakuotes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.