Estija kviesis Baltarusijos IT bendroves, bet sienų pabėgėliams neatvers

Estija yra pasirengusi siūlyti Baltarusijos informacijos technologijų (IT) bendrovėms perkelti veiklą į Estiją, tačiau šalis nėra pasirengusi sekti Lietuvos pavyzdžiu ir atverti sienas paprastiems pabėgėliams iš Baltarusijos, tvirtina Estijos užsienio reikalų ministerija.

Estija aiškinasi Baltarusijos IT įmonių galimybes perkelti į ją veiklą.<br> V.Skaraičio nuotr. 
Estija aiškinasi Baltarusijos IT įmonių galimybes perkelti į ją veiklą.<br> V.Skaraičio nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-09-18 12:27

„URM rengia atitinkamus siūlymus vyriausybei, taip pat konsultuojasi su kitomis ministerijomis, kad išsiaiškintų Baltarusijos įmonių, pirmiausia IT, galimybes perkelti veiklą į Estiją“, – sakė Estijos užsienio reikalų ministras Urmas Reinsalu.

Jo žodžiais, URM paragino Verslumo plėtros fondą suformuoti pasiūlymus veiklą į užsienį norinčioms perkelti Baltarusijos bendrovėms.

„Kiek aš žinau, toks darbas jau vyksta pagal kelis projektus. Mūsų migracijos įstatymai numato išimtis IT specialistams“, – pridūrė jis.

U. Reinsalu kartu pabrėžė, kad Estija neplanuoja Lietuvos pavyzdžiu atverti sienos paprastiems pabėgėliams iš Baltarusijos ir yra pasirengusi leisti jiems atvykti tik išimties tvarka.

„Lietuva yra tiesioginė Baltarusijos kaimynė – jos turi bendrą sieną. Manau, kad mums nereikia keisti vizų politikos principų, tačiau mes turime būti pasirengę sudaryti išimtis“, – sakė ministras.

Baltarusijos privačios bendrovės pradėjo aktyviai ieškoti galimybių perkelti veiklą į užsienį po rugpjūčio 9-osios šalies prezidento rinkimų, kurių smarkiai abejotini rezultatai, parodę Aliaksandro Lukašenkos triuškinamą pergalę, šalyje sukėlė masinius protestus ir valdžios smurtą prieš jų dalyvius.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.