„Lufthansa“ paskelbė dar labiau mažinsianti darbuotojų skaičių

Oro linijų bendrovė „Lufthansa“ pirmadienį paskelbė dar labiau sumažinsianti darbuotojų skaičių, neseniai paskelbus apie 22 tūkst. darbo vietų atsisakymo planus, ir taip pat pranešė eksploatuosianti mažiau lėktuvų, bendrovės nuostoliams kas mėnesį siekiant 500 mln. eurų.

 „Lufthansa“ paskelbė dar labiau mažinsianti darbuotojų skaičių.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 „Lufthansa“ paskelbė dar labiau mažinsianti darbuotojų skaičių.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 21, 2020, 11:09 PM

Prognozuojant, kad keleivių paklausa žiemos laikotarpiu bus mažesnė, nei tikėtasi anksčiau, koronaviruso pandemijai ir toliau smarkiai veikiant turizmą, oro linijų bendrovė teigė, kad planuoja iki 2025 metų savo lėktuvų parką sumažinti 150 lėktuvų. Bendrovė dėl beprecedentės krizės anksčiau ketino iš savo parko atsisakyti 100 lėktuvų.

9 mlrd. eurų dydžio valstybės paramos birželį sulaukusi „Lufthansa“ teigė, kad lėktuvų parko mažinimo sprendimas bendrovės vertę sumažins 1,1 mlrd. eurų. Bendrovė taip pat sakė, kad „anksčiau paskelbtas personalo pertekliaus, prilygstančio 22 tūkst. darbo vietų, atsisakymas bus padidintas dėl naujai priimtų sprendimų“.

Bendrovė nepateikė tikslaus atsisakomų darbo vietų skaičiaus, tačiau sakė, kad imsis derybų su profsąjungomis, kad būtų „apribotas būtinų atleidimų skaičius“. Kaip skelbiama, bus smarkiai paveikti vadybininkai, ketinant kitų metų pirmą ketvirtį jų skaičių sumažinti net penktadaliu. Europoje stebimas didėjantis susirgimų koronavirusu skaičius reiškia, kad ankstesnės „Lufthansa“ prognozės, jog paklausa netrukus gali pasiekti pusę praėjusiais metais fiksuotos paklausos, „nebeatrodo tikroviškos“.

Vokietijoje nuo spalio planuojama įvesti naujų apribojimų, pagal kuriuos iš rizikos zonų atvykstantiems keliautojams gali tekti penkias dienas karantinuotis ir tik tuomet pasidaryti viruso testą. Tai reiškia, kad Europoje savaitgaliais nebeliks greitų tarpmiestinių kelionių – jų paklausa vasarą buvo kiek atsigavusi.

„Besitęsiantis aukštas neapibrėžtumo lygis pasauliniame oro kelionių eisme neišvengiamais artimiausioje ateityje paverčia trumpalaikius dabartinės rinkos situacijos pakoregavimus“, – teigė bendrovė.

Prie lėktuvų parko sumažinimo planų, kaip teigė bendrovė, teko priverstinai pridėti aštuonių „A380“ modelio lėktuvų ir dešimties „A340-600“ modelio orlaivių įvežimą į sandėlius. Anksčiau šiemet taip pat buvo nutraukta šešių „A380“ modelio lėktuvų eksploatacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.