Didžiulio baltarusių potencialo reikia ne tik Lietuvai – juos vilioja ir daugiau šalių

Vyriausybei imantis veiksmų palengvinti trečiųjų šalių, įskaitant ir Baltarusijos, įmonių steigimąsi Lietuvoje, dalis verslo atstovų ragina skubėti, nes baltarusius aktyviai bando pritraukti Latvija, Ukraina, Lenkija ir Kazachstanas, rašo „Verslo žinios“.

Ministrų kabinetas trečiadienį kartu supaprastino galimybes atvykti į Lietuvą aukštos kvalifikacijos specialistams iš užsienio, taip pat dėstytojams, tyrėjams.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
Ministrų kabinetas trečiadienį kartu supaprastino galimybes atvykti į Lietuvą aukštos kvalifikacijos specialistams iš užsienio, taip pat dėstytojams, tyrėjams.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-10-01 08:36

„Matome didžiulį (Baltarusijos – BNS) potencialą žmogiškųjų išteklių prasme. Čia mūsų didžiausi konkurentai yra Varšuva, Kijevas, o ir Latvijos vyriausybė šiuo klausimu tapo labai aktyvi“, – teigia asociacijos „Investors' Forum“ valdybos pirmininkas Rolandas Valiūnas.

Naujienų agentūra BNS primena, jog Lietuvos Vyriausybė trečiadienį pritarė, kad naujos Baltarusijos ir kitų trečiųjų šalių įmonės kaupiamąsias sąskaitas atsidarytų ne tik Lietuvos bankuose, bet ir elektroninių pinigų įstaigose.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija teigia, kad taip norima pritraukti informacinių technologijų (IT) ir kitų aukštųjų technologijų įmonių iš trečiųjų šalių, įskaitant ir iš politinės krizės apimtos Baltarusijos.

Jeigu Seimas pritartų, Akcinių bendrovių, Viešųjų įstaigų ir Ūkinių bendrijų įstatymų pakeitimai įsigaliotų nuo lapkričio.

Ministrų kabinetas trečiadienį kartu supaprastino galimybes atvykti į Lietuvą aukštos kvalifikacijos specialistams iš užsienio, taip pat dėstytojams, tyrėjams.

Vyriausybė trečiadienį pritarė Vidaus reikalų ministerijos siūlymui, kad minėtų asmenų prašymai išduoti leidimus laikinai gyventi būtų nagrinėjami nuotoliniu būdu, o priėmus teigiamą sprendimą pakaktų atvykti pateikti dokumentų originalius biometrinius duomenis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.