Tarptautinis turizmas per pirmuosius aštuonis 2020 metų mėnesius sumenko 70 proc.

Tarptautinis turizmas dėl koronaviruso pandemijos per pirmuosius aštuonis 2020 metų mėnesius sumenko 70 proc. palyginti su tuo pačiu ankstesnių metų laikotarpiu, antradienį pranešė Pasaulio turizmo organizacija (PPO).

V.Balkūno nuotr.
V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 27, 2020, 4:50 PM

Šiaurės pusrutulio vasaros piko sezoną pakirto kelionių apribojimai: liepos mėnesį turistų srautai sumažėjo 81 proc., o rugpjūtį – 79 proc., sakoma Madride įsikūrusios JT organizacijos pranešime.

Nuo sausio iki rugpjūčio mėnesių į kitas šalis vyko 700 mln. mažiau turistų nei tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, o pajamos iš turizmo susitraukė 730 mlrd. JAV dolerių – nukrito daugiau nei aštuonis kartus daugiau nei po 2009 metų ekonominės krizės.

„Šis precedento neturintis nuosmukis turi dramatiškų socialinių ir ekonominių pasekmių ir kelia pavojų milijonams darbo vietų ir įmonių“, – sakoma agentūros generalinio sekretoriaus Zurabo Pololikashvilio (Zurabo Pololikašvilio) pranešime.

Azijos ir Ramiojo vandenyno regione, kurį pirmiausia paveikė pandemija, atvykėlių skaičius sumažėjo daugiausia – maždaug 79 procentais.

Taip pat smarkiai nukentėjo Afrika ir Viduriniai Rytai, kur turistų srautai sumažėjo 69 proc., Europa (68 proc.), o Šiaurės ir Pietų Amerikoje apsilankė 65 proc. mažiau turistų.

Nors vasarą Europoje turistų srautai sumenko mažiau nei kituose regionuose (69 proc. rugpjūtį), nauji kelionių apribojimai, įvesti kovojant su antrąja COVID-19 banga pakirto atsigavimą, pranešė JT.

PPO prognozuoja, kad tarptautinis turistų skaičius 2020 metais iš viso susitrauks 70 proc. ir neatsigaus iki 2021 metų pabaigos.

Maždaug kas penktas ekspertas, su kuriuo konsultavosi įstaiga, prognozuoja turizmo atsigavimą tik 2022 metais.

2019 metais tarptautinis turizmas augo 4 proc. iki 1,5 milijardo. Daugiausia turistų apsilankė Prancūzijoje, po kurios išsirikiavo Ispanija ir JAV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.