Vokiečiai atšaukė svarbiausią kalėdinę mugę – nebus kur nuvykti

Vokietijos Niurnbergo miestas atšaukė visame pasaulyje žinomą kalėdinę mugę dėl sparčiai augančių koronaviruso atvejų skaičiaus, pranešė pareigūnai. Dėl plintančios korovirusinės infekcijos daugybė kitų Vokietijos miestų, taip pat ir Berlynas, Diuseldorfas ir Kelnas, jau pranešė atsisakantys arba smarkiai apribojantys kalėdines muges.

Niurnberge vykdavo viena didžiausių Vokietijos kalėdinių mugių.<br> christkindlesmarkt.de nuotr.
Niurnberge vykdavo viena didžiausių Vokietijos kalėdinių mugių.<br> christkindlesmarkt.de nuotr.
Niurnberge vykdavo viena didžiausių Vokietijos kalėdinių mugių.<br>„Scanpix“ nuotr.
Niurnberge vykdavo viena didžiausių Vokietijos kalėdinių mugių.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 27, 2020, 11:09 AM

„Po ilgų svarstymų ir siekdami apsaugoti gyventojus, priėjome išvadą, kad Kalėdų mugė šiais metais nevyks“, – sakoma Niurnbergo mero Marcuso Koenigo pranešime.

Vokietijoje kasmet vyksta maždaug 2 500 kalėdinių mugių, kuriose lankytojai gurkšnoja karštą vyną, skanauja skrudintus kaštonus ir perka sezoninius suvenyrus.

Pasak BSM kioskininkų pramonės asociacijos, mugėse kasmet apsilanko apie 160 mln. vietos gyventojų ir turistų iš užsienio, paliekančių nuo 3 iki 5 mlrd. eurų.

Niurnbergo kalėdinė mugė „Christkindlesmarkt“ kasmet pritraukia daugiau nei 2 mln. lankytojų.

Tai taip pat yra viena didžiausių ir seniausių Vokietijos mugių.

Vokietijoje praėjusią savaitę fiksuotas COVID-19 užkrato atvejų augimas. Šalis praneša apie daugiau nei 10 000 naujų atvejų per parą.

Regioniniams nesutarimams trukdant kovoti su viruso protrūkiu, kanclerė Angela Merkel trečiadienį susitiks su 16 Vokietijos žemių vadovais, siekdama susitarti dėl naujų nacionalinių priemonių.

A. Merkel šeštadienį dar kartą paprašė piliečių riboti jų socialinis kontaktus ir vengti nereikalingų kelionių, kad būtų išvengta tolesnio viruso perdavimo.

„Kaip praeis žiema, kaip vyks mūsų Kalėdos – visa tai bus nuspręsta artimiausiomis dienomis ir savaitėmis“, – pridūrė ji.

Kanclerė pripažino, kad apribojimai yra „ne tik sunki, bet ir skausminga auka“.

„Visgi mes privalome tai padaryti – tik laikinai, kad padėtume sau: dėl savo ir visų žmonių sveikatos, kuriuos galime apsaugoti nuo užsikrėtimo“, – pabrėžė A. Merkel.

Remiantis Roberto Kocho ligų kontrolės instituto duomenimis, šalyje iki šiol užregistruota 437 866 COVID-19 užkrato atvejų ir 10 056 mirtys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.