Europa užsidaro – štai ką sako prekybininkai apie antrąją COVID-19 bangą

Kasdien Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui pranešant apie augantį koronavirusu užsikrėtusiųjų skaičių Lietuvoje, viruso plitimo rekordai fiksuojami ir kitose Europos valstybėse. Vis daugiau šalių praneša apie įvedamus ribojimus, grąžinamą karantiną.

Anot prekybininkų, šiuo metu yra pilnai apsirūpinta medicininėmis kaukėmis, veido skydeliais, pirštinėmis ir dezinfekantais.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Anot prekybininkų, šiuo metu yra pilnai apsirūpinta medicininėmis kaukėmis, veido skydeliais, pirštinėmis ir dezinfekantais.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 30, 2020, 2:37 PM

Apie naujus suvaržymus pranešė Prancūzija ir Vokietija, pirmoji socialinį gyvenimą apribojanti prieš kelias savaites pranešė Čekija. Šalims grįžtant prie sėslesnio gyvenimo, prekybininkų atstovai sako, kad antrajai bangai yra pasiruošta.

Mindaugas Tamošiūnas, prekybos tinklo „Iki“ kategorijų valdymo vadovas, remdamasis vieno didžiausių Vokietijos prekybininkų „Rewe“ grupės duomenimis sako, kad prekybininkai antrajai bangai ruošėsi iš anksto, tad apsaugos priemonėmis yra apsirūpinta net ir toliau augant užsikrėtimo atvejų mastui.

„Pavasario pradžioje drastiškai išaugusi kaukių, apsauginių skydelių, pirštinių ir dezinfekcinio skysčio paklausa buvo iššūkis prekybininkams visoje Europoje. Daugelis, kaip ir mes, šių priemonių net neturėjo savo asortimente.

Be abejonės, parduotuvėse buvo galima rasti dezinfekantų, bet jie buvo labiau pritaikyti namų ruošai, o ne nuolatinei rankų, paviršių dezinfekcijai.

Tad visi reagavo operatyviai ir suskubo asortimentą pildyti šiomis priemonėmis, tačiau tuomet tiekimas buvo itin sudėtingas“, – sako M.Tamošiūnas.

Pasak jo, pagrindinis prevencinių priemonių tiekėjas pavasarį buvo Kinija. Itin išaugus šių priemonių paklausai, buvo iššūkis sustyguoti tiekimą.

Tačiau per pusmetį situacija šiek tiek pasikeitė. Tai, anot M.Tamošiūno, lėmė ir greita šias priemones gaminančių ir tiekiančių Europos įmonių reakcija ir ankstyvas pasiruošimas antrajai COVID-19 bangai.

„Vietiniai gamintojai sureagavo į atsiradusį poreikį ir rinkai pasiūlė alternatyvą Kinijos produkcijai.

Priemones tiekiančios įmonės suprato, kad antrajai bangai ruoštis reikia iš anksto, tad šiuo metu yra pilnai apsirūpinta medicininėmis kaukėmis, veido skydeliais, pirštinėmis ir dezinfekantais.

Jų prikaupta tiek, kad žmonėms būtų galima juos pasiūlyti už adekvačias kainas ir tokiais kiekiais, kokiais bus būtina“, – teigia M.Tamošiūnas.

Pasak jo, pavasarį asmeninių apsaugos priemonių ir dezinfekcinio skysčio pardavimas augo šimtais kartų, tačiau šiuo metu jis yra nusistovėjęs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.