Ispanijoje turistų skaičius per pirmus devynis šių metų mėnesius sumažėjo 75 proc.

Į Ispaniją atvykstančių turistų skaičius pirmais devyniais šių metų mėnesiais itin smarkiai sumažėjo, antradienį parodė oficialūs duomenys, pandemijai pakirtus klestėjusį turizmo sektorių.

Ispanijoje turistų skaičius per pirmus devynis šių metų mėnesius sumažėjo 75 proc.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ispanijoje turistų skaičius per pirmus devynis šių metų mėnesius sumažėjo 75 proc.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ispanijoje turistų skaičius per pirmus devynis šių metų mėnesius sumažėjo 75 proc.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Ispanijoje turistų skaičius per pirmus devynis šių metų mėnesius sumažėjo 75 proc.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 3, 2020, 4:25 PM

Sausio-rugsėjo mėnesiais į antrą labiausiai lankomą pasaulio valstybę atvyko 16,8 mln. užsieniečių – palyginus su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, šis skaičius sumažėjo 75 proc., parodė nacionalinio statistikos instituto INE duomenys.

Ispanija, viena labiausiai pandemijos paveiktų Europos valstybių, kovą įvedė turizmo sektorių paralyžiavusį griežtą karantiną, kuris buvo galutinai atšauktas tik birželį.

Kaip ir kitos ES valstybės, Ispanija kovą taip pat užvėrė savo sienas visoms nebūtinoms kelionėms.

Turizmo sektoriaus verslininkai tikėjosi, kad vasarą sektorius atsigaus, tačiau šios viltys dužo po to, kai Didžioji Britanija liepos 25 dieną dėl augančio užsikrėtimų skaičiaus įvedė dviejų savaičių saviizoliaciją visiems atvykėliams iš Ispanijos.

Didžioji Britanija jau ilgą laiką laikoma didžiausiu Ispanijos užsienio turistų šaltiniu, tad įvedus naują priemonę, daugybė britų atšaukė savo atostogų rezervacijas.

Į Ispaniją atvykstančių tarptautinių turistų skaičius rugsėjį, lyginant su tuo pačiu praėjusių metų mėnesiu, nusmuko net 87 proc., įvedus naujų ribojimo priemonių kovai su antrąja viruso banga.

Tai didesnis smukimas nei rugpjūtį, kai tarptautinių turistų skaičius sumažėjo 76 proc.

Dabar didžiausiu į Ispaniją atvykstančių užsienio turistų šaltiniu laikoma Prancūzija, kadangi pirmaisiais devyniais šių metų mėnesiais į Ispaniją atvykstančių britų atostogautojų skaičius, pernai sudaręs apie penktadalį visų tarptautinių turistų, nusmuko 81 proc.

Ispanija pernai jau septintus metus iš eilės mušė turistų rekordus – į šalį jų atvyko net 83,7 mln. Tais metais daugiau turistų sulaukė tik Prancūzija.

Turizmas yra atsakingas už 12 proc. valstybės BVP ir 13 proc. užimtumo, tad smarkiai sumažėję turistų skaičiai sudavė itin skaudų smūgį ketvirtai pagal dydį euro zonos ekonomikai.

Tarptautinis valiutos fondas (TVF) prognozuoja, kad Ispanijos BVP šiemet smuks 12,8 proc., o tai pavers Ispaniją labiausiai nukentėjusia šalimi tarp pažengusių pasaulio valstybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.