Užsidarė vienas iš Vokietijos oro uostų: sekmadienį išlydėtas paskutinis orlaivis

Berlyno Tėgelio tarptautinis oro uostas sekmadienį išlydėjo į paskutinį skrydį iš jo pakilusį orlaivį ir, praėjus savaitei po to, kai kone dešimtmečiu vėliau negu planuota buvo atidarytas naujas Vokietijos sostinės oro uostas, galiausiai užvėrė savo duris.

Berlyno Tėgelio tarptautinis oro uostas sekmadienį išlydėjo į paskutinį skrydį iš jo pakilusį orlaivį.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Berlyno Tėgelio tarptautinis oro uostas sekmadienį išlydėjo į paskutinį skrydį iš jo pakilusį orlaivį.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 9, 2020, 10:30 AM

Paskutinis iš Tėgelio oro uosto sekmadienio popietę pakilo „Air France“ orlaivis, išskridęs į Paryžių.

„Pasakysiu labai aiškiai: tai diena, kai verkia daugelio žmonių širdys“, – naujienų agentūrai DPA pareiškė Berlyno meras Michaelis Muelleris (Michaelis Miuleris).

Berlyniečiams Tėgelis per ilgus Šaltojo karo dešimtmečius atstojo „vartus į pasaulį“.

„Air France“ pirmoji iš oro bendrovių pasiūlė reguliarius skrydžius į Tėgelio oro uostą, kuriuos pradėjo vykdyti dar 1960 metais, kai Berlynas tebebuvo padalytas.

Buvusio oro uosto teritorijoje įsikurs naujas rajonas, kur bus pastatyti namai 10 tūkst. žmonių, taip pat parduotuvės, mokyklos ir kitos įstaigos.

Tuo tarpu oro uosto šešiakampio formos terminalas, kuris dabar yra priskirtas prie saugomų istorinių paminklų, virs Berlyno Beutho taikomųjų mokslų universiteto miestų plėtros centru.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.