Šešėlyje statybų darbus atlikinėjęs ir mokesčius slėpęs klaipėdietis aiškinsis teisme

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos apygardos valdybai kartu su Klaipėdos apygardos prokuratūra baigus ikiteisminį tyrimą, į teismą siunčiamas nelegaliai statybos darbus vykdęs klaipėdietis.

FNTT nuotr.
FNTT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 16, 2020, 9:35 AM

Per kiek daugiau nei pusantrų metų šešėlyje vyras gavo beveik 300 tūkst. eurų pajamų, o valstybei nesumokėjo per 53 tūkst. eurų mokesčių.

FNTT pareigūnų surinkti duomenys rodo, kad statybos darbais kaltinamasis užsiėmė nelegaliai, nebuvo įregistravęs jokios veiklos, taip pat, atsiradus prievolei, nesiregistravo pridėtinės vertės mokesčio (PVM) mokėtoju.

Įtariama, kad per pareigūnų tirtą pusantrų metų laikotarpį kaltinamasis už atliktus statybos darbus gavo daugiau kaip 274 tūkst. eurų, tačiau, galimai siekdamas išvengti mokesčių, jų nedeklaravo ir taip išvengė beveik 41 tūkst. eurų PVM sumokėjimo. Nesumokėti taip pat liko ir socialinio bei privalomojo sveikatos draudimų mokesčiai, kurių bendra suma siekia daugiau nei 12 tūkst. eurų.

Šešėlinis versliukas sekėsi neblogai, prireikdavo ir papildomos darbo jėgos. Kaltinamasis samdė 3 pagalbininkus, tačiau, galimai siekiant išvengti papildomų mokesčių, darbo santykiai oficialiai nebuvo įforminti, o darbo užmokestis mokėtas be jokių apskaitos dokumentų.

Tyrėjai nustatė, kad pagalbininkams buvo išmokėta beveik 13 tūkst. eurų, taip pat suskaičiuota, kad dėl nelegalių darbo santykių valstybei nesumokėta per 4,7 tūkst. mokesčių ir įmokų.

Mokesčių mokėti nepanoręs asmuo kaltinamas neteisėtai ir stambiu mastu vertęsis ūkine komercine statybų veikla bei teikęs neteisingus duomenis apie pajamas. Civiliniams ieškiniams užtikrinti pritaikytas nuosavybės teisių apribojimas kaltinamojo turtui, kurio vertė – 129 tūkst. eurų.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė. Surašius kaltinamąjį aktą byla perduota Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.