Kalėdos avansu: ar iš prekybos centrų šiemet dings Juodasis penktadienis?

Kasmet lapkričio pabaigoje visame pasaulyje vyksta vadinamasis Juodasis penktadienis (angl. Black Friday). Tradiciškai ši diena laikoma kalėdinių dovanų pirkimo sezono pradžia.

Jau šiandien pro „Megos“ duris įžengę lankytojai pateks į kalėdinę pasaką.<br>E.Gendrėnaitės nuotr.
Jau šiandien pro „Megos“ duris įžengę lankytojai pateks į kalėdinę pasaką.<br>E.Gendrėnaitės nuotr.
Jau šiandien pro „Megos“ duris įžengę lankytojai pateks į kalėdinę pasaką.<br>E.Gendrėnaitės nuotr.
Jau šiandien pro „Megos“ duris įžengę lankytojai pateks į kalėdinę pasaką.<br>E.Gendrėnaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2020-11-17 11:31

Pirkėjai yra įpratę Juodojo penktadienio dieną tikėtis mažesnių prekių ir paslaugų kainų.

Vis dėlto prekybininkai teigia, kad pasaulinė pandemija šiemet pakoregavo kalėdinės prekybos pradžią ir jos pobūdį.

Pasak prekybos ir laisvalaikio centrą „Mega“ valdančios įmonės „Baltic RED“ rinkodaros direktorės Ievos Goštautaitės-Gedutės, sprendimas paankstinti šventinio laikotarpio pradžią priimtas norint suteikti galimybę prekybos centrų lankytojams šventinių pirkinių neatidėti paskutinei minutei, pradėti jais rūpintis jau dabar ir daryti tai maksimaliai saugiai.

„Kasmet kartu su Juoduoju vadinamu penktadieniu prasideda ilgiau nei mėnesį trunkantis kalėdinės prekybos bumas. Šiuo laikotarpiu prekybos centrus aplanko rekordiniai lankytojų srautai. Tai suprantama: ieškome, kuo galėtume papuošti namus, pradžiuginti savo šeimos narius, draugus ar kolegas, dairomės gurmaniškų idėjų šventiniam stalui.

Šiemet dėl pandemijos Kalėdos gali būti kitokios: dovanų pradėsime ieškoti anksčiau, labiau planuosime savo pirkinius, didelius susibūrimus pakeisime švente su artimiausiais šeimos nariais ar bendrausime vaizdo skambučiais.

Vis dėlto noro kurti pakilią šventinę nuotaiką, sveikinti vieniems kitus ir keistis dovanomis niekas neatšaukė.

Taigi jau lapkritį su šūkiu „Kalėdos avansu“ prekybos ir laisvalaikio centras „Mega“ skelbia šventinio laikotarpio pradžią, kad laikotarpis, kai galima apsipirkti Kalėdoms, būtų ilgesnis ir saugesnis, lankytojai anksčiau pajustų stebuklingą Kalėdų dvasią, išvengtų prieššventinės skubos, spūsčių ir galėtų pasimėgauti ramiu Kalėdų laukimu“, – teigė I.Goštautaitė-Gedutė.

Rūpindamiesi lankytojų saugumu, prekybos centrų valdytojai ilgiau nei įprastai trunksiančią šventinę prekybą žada organizuoti paskirstydami pirkėjų srautus, t. y. konkrečiu laikotarpiu taikydami nuolaidas vis kitos kategorijos prekėms.

„Jau šiandien pro „Megos“ duris įžengę lankytojai pateks į kalėdinę pasaką: čia juos pasitiks net tik jaukią atmosferą kurianti kalėdinė muzika, šventinėmis puošmenomis žėrinčios alėjos su įspūdinga pasakų pilimi centrinėje aikštėje, bet ir pasipuošusios parduotuvių vitrinos su kalėdinių dovanų idėjomis.

Vis dėlto akcentuojame, kad šiuo laikotarpiu lankytojų saugumas – mūsų prioritetas. Siekdami užtikrinti, kad apsilankymas prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“ būtų maksimaliai saugus, šiemet atsisakėme didžiulius lankytojų srautus vienu metu sutraukiančių savaitgalio nuolaidų dienų, tačiau kiekvieną lapkričio penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį taikysime nuolaidas vis kitos kategorijos prekėms.

Taip mūsų lankytojai iš anksto žinos, kada palankiausia lankytis prekybos centre, jei per šventes norisi save ar kitus pradžiuginti naujais drabužiais ar aksesuarais, o kada – ieškant kosmetikos ir parfumerijos ar avalynės bei galanterijos.

Taip tikimės padėti mūsų lankytojams atsakingai planuoti savo apsilankymus prekybos centre, išvengti masinio susibūrimo ir šventes pasitikti sveikiems“, – sakė I.Goštautaitė-Gedutė.

Prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ valdytojai teigia, kad šventiniu laikotarpiu, kaip ir dabar, prie visų įėjimų į prekybos centrus pirkėjai ras dezinfekcines priemones, dažnai liečiami paviršiai ir toliau bus sistemingai ir kruopščiai dezinfekuojami, rūpinamasi, kad visi tinkamai dėvėtų kaukes.

Neatsitiktinai kol kas neplanuojama ir trumpinti darbo laiko – taip norima išvengti lankytojų grūsties piko metu, paliekama galimybė planuoti tinkamiausią laiką individualiai lankytojams pasiskirstant per ilgesnes prekybos centro darbo valandas ir siekiant maksimalaus saugumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.