I. Šimonytė įspėjo: valstybės skolos augimas jau tapo problema

Į premjero postą pasiūlyta Ingrida Šimonytė sako, jog valstybės skolos augimas jau tapo problema. Ji pareiškė, kad nieko nedarant 60 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP) skolos riba bus perkopta netrukus, todėl jos grąžinimas į tvarų lygį nebus paprastas.

I.Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
I.Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 19, 2020, 1:01 PM

Valstybės skola šįmet šoktelės ženkliai ir pratęs savo kopimą aukštyn ir kitais metais“, – ketvirtadienį parlamentarams teigė I.Šimonytė, prezidentui Gitanui Nausėdai Seimui pateikus jos kandidatūrą į premjero postą.

„Galime tik padėkoti euro zonai, kad tos skolos kaina mums šiandien yra palanki“, – pridūrė ji.

Pasak I.Šimonytės, skola per 2020-2021 metus esant nepalyginamai menkesniems ekonomikos nuostoliams ūgtelės beveik tiek pat, kiek per 2009-2010 metų krizę, kai ekonomika smuko penktadaliu.

„Todėl dabar yra laikas sprendimams, kad vėliau nereikėtų gąsdintis blogiečiais su veržiamais diržais. Sprendimams, kurie stiprina ekonomikos potencialą, didina pridėtinę vertę ir leidžia mums ne šiaip gaminti pagal kitų brėžinį, o parduoti idėjas ir intelektinio darbo rezultatus. Tik tokio kelio gale mūsų nelaukia vidutinių pajamų spąstai“, – tvirtino kandidatė į premjerus.

Valdžios skola lapkričio pabaigoje buvo 15,614 mlrd. eurų ir sudarė 40,8 proc. prognozuojamo šių metų BVP. Mastrichto rodiklis reikalauja, kad šalies skola neviršytų 60 proc. šalies BVP.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.