„Maxima“ parduotuvės per šv. Kalėdas nedirbs, paaiškino, kaip dirbs ir kiti prekybininkai

Prekybos tinklas „Maxima“ praneša apie darbo laiką šventiniu laikotarpiu. Kūčių vakarą, gruodžio 24-ąją, „Maximos“ darbuotojai leis laiką su šeimomis bei artimaisiais – visos „Maxima“ parduotuvės dirbs iki 19 val. Pirmąją šv. Kalėdų dieną – parduotuvės nedirbs.

Per šv. Kalėdas „Maxima“ parduotuvės nedirbs.<br>A.Srėbalienės nuotr.
Per šv. Kalėdas „Maxima“ parduotuvės nedirbs.<br>A.Srėbalienės nuotr.
Pernai parduotuvėse prieš Kalėdas žmonės atrodė kitaip.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Pernai parduotuvėse prieš Kalėdas žmonės atrodė kitaip.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Kalėdų pirmąją dieną, kaip ir per Naujuosius, parduotuvės nedirbs.<br> T.Bauro nuotr.
Kalėdų pirmąją dieną, kaip ir per Naujuosius, parduotuvės nedirbs.<br> T.Bauro nuotr.
Kalėdų pirmąją dieną, kaip ir per Naujuosius, parduotuvės nedirbs.<br> T.Bauro nuotr.
Kalėdų pirmąją dieną, kaip ir per Naujuosius, parduotuvės nedirbs.<br> T.Bauro nuotr.
Per šv. Kalėdas „Maxima“ parduotuvės nedirbs.<br>A.Srėbalienės nuotr.
Per šv. Kalėdas „Maxima“ parduotuvės nedirbs.<br>A.Srėbalienės nuotr.
Per šv. Kalėdas „Maxima“ parduotuvės nedirbs.<br> Organizatorių nuotr. 
Per šv. Kalėdas „Maxima“ parduotuvės nedirbs.<br> Organizatorių nuotr. 
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Nov 20, 2020, 11:40 AM, atnaujinta Nov 20, 2020, 3:01 PM

Gruodžio 26-ąją ir 31-ąją bei pirmąją 2021 metų dieną „Maxima“ parduotuvių darbo laikas bus sutrumpintas.

„Jau trečius metus iš eilės šv. Kalėdų dieną „Maxima“ parduotuvės darbuotojai galės visą dėmesį skirti savo artimiems žmonėms, šeimai. Savo darbuotojams siekiame užtikrinti asmeninio gyvenimo ir darbo pusiausvyrą, ypač pandemijos metu.

Darbo laiką šventiniu kalėdiniu laikotarpiu koreguojame įvertinę praėjusių metų pirkėjų srautus, kad tai neturėtų įtakos didesniems žmonių susibūrimams.

Norime atkreipti klientų dėmesį į mūsų darbo laiką šventiniu laikotarpiu, kad jie galėtų iš anksto susiplanuoti apsipirkimus ir saugiai, patogiai, ramiai pasiruošti didžiausioms metų šventėms“, – sako „Maximos“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

Kūčių dieną visos „Maxima“ parduotuvės dirbs trumpiau – iki 19 valandos.

Gruodžio 26-ąją, antrąją šv. Kalėdų dieną, pirkėjams „Maximos“ parduotuvių durys bus atvertos nuo 9 valandos ir dirbs iki įprasto uždarymo laiko, o Naujųjų metų išvakarėse, gruodžio 31 dieną, dirbs iki 21 val.

Pirmąją 2021 m. dieną lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvės duris atvers ir pirkėjų lauks nuo 12 val. ir dirbs iki įprasto uždarymo laiko.

E. Dapkienė atkreipia dėmesį, kad dalies „Maxima“ parduotuvių darbo laikai karantino metu laikinai yra sutrumpinti.

„Įvertinome dėl COVID-19 pandemijos pasikeitusius pirkėjų poreikius bei siekiame sumažinti darbo krūvį savo darbuotojams, todėl sutrumpinome kai kurių parduotuvių darbo laiką.

Kasdien stebime situaciją ir priimame sprendimus, kad užtikrintume darbuotojams saugią darbo aplinką, o pirkėjams – saugų apsipirkimą. Taigi, esant poreikiui, darbo laikas gali būti toliau koreguojamas tam tikrose Lietuvos savivaldybėse arba atskirose mūsų prekybos tinklo parduotuvėse“, – sako E. Dapkienė.

Išlaikys tradiciją   

Prekybos tinklas „Lidl“ ketvirtus metus iš eilės nedirbs per didžiąsias metų šventes – Šv. Kalėdų dieną – gruodžio 25-ąją ir Naujųjų metų dieną – sausio 1-ąją. Šis sprendimas visiems „Lidl“ darbuotojams suteiks galimybę šventes sutikti su šeimos nariais ir artimaisiais.

Kitomis žiemos šventinio laikotarpio dienomis „Lidl“ parduotuvių darbo valandos trumpės.

Šv. Kūčių vakarą (gruodžio 24 d.) parduotuvės dirbs iki 18.30 val., o Naujųjų metų išvakarėse (gruodžio 31 d.) – iki 20:30 val. Antrąją Šv. Kalėdų dieną (gruodžio 26 d.) visos „Lidl“ parduotuvės dirbs nuo 9 val. ryto iki 20 val. vakaro.

Apsisprendė pirmieji 

„Norfos“ prekybos centrai per svarbiausias metų šventes – Velykas, pirmąją Kalėdų ir Naujųjų metų dieną – nedirba.

Tai tapo tradicija – tokia tvarka „Norfos“ tinkle galioja jau nuo 2017 m. Šis tinklas buvo pirmasis, įgyvendinęs šį sumanymą.

Paskelbė darbo grafiką

"Iki" tinklas nusprendė dirbti štai tokiu grafiku:

2020.12.24 – Nuo numatytos darbo pradžios iki 20:00

2020.12.25 – Nedarbo diena

2020.12.26 – 9:00-21:00

2020.12.31 – Nuo numatytos darbo pradžios iki 20:00

2021.01.01 – 10:00-22:00

Pasak „Iki" atstovės Vaidos Budrienės, Kalėdos yra svarbiausia metų šventė.

„Mūsų parduotuvių darbuotojai kaip niekad šiemet nusipelno gero poilsio, ramybės, pabuvimo savo šeimose. Jiems šie metai buvo ypatingai sunkūs, jie dirbo priešakinėse linijose, dirbo itin sunkiai ir atsidavusiai.

Norime, kad „Iki“ darbuotojai pailsėtų, atgautų jėgas ir susitelktų ateinantiems metams.

Kaip rodo mūsų praktika, žmonės jau būna apsirūpinę kelios dienos prieš šventes dovanomis, maistu. Pirkėjai švenčių dienomis užsuka į mūsų parduotuves tik kasdieninių ar smulkių prekių nusipirkti, kurių galbūt pritrūko šventinio stalo ruošai“, – paaiškino V.Budrienė. 

Jos teigimu, šiuo metu parduotuvėse, kur nebuvo, diegiamos savitarnos kasas, kad šventiniu laikotarpiu klientams būtų patogiau, greičiau ir saugiau apsipirkti. 

Ilgesnis darbo laikas

Pasak „Rimi“ atstovės Renatos Keršienės, nei pirmąją Kalėdų dieną, nei per Naujuosius šis tinklas nedirbs. Tuo tarpu Kūčių dieną „Rimi“ prekybos centrai atsidarys įprastu laiku, priklausomai nuo parduotuvės, 7:00 val., 8 val. arba 9 val., ir dirbs trumpiau – iki 20 val.

Antrą Kalėdų dieną „Rimi“ prekybos centrų atsidarys 9 val. (tai yra valanda arba dvi vėliau nei įprastai) ir dirbs trumpiau – iki 20 val.

Tačiau „Rimi“ prekybos centrai ilgiau nei pernai dirbs sausio 31 d. bei anksčiau pirkėjus pasitiks pirmąją Naujųjų metų dieną.

Hyper formato „Rimi“ tinklo parduotuvės pirmomis Kalėdų savaitės dienomis, t.y. gruodžio 21-23-iąja imtinai, dirbs valanda ilgiau – iki 23 val.

Ilgiau, taip pat iki 23 val., dirbs ir kai kurios super formato parduotuvės: Klaipėdos rajone – Dituvoje ir Slengiuose, Vilniaus mieste – Naujojoje Vilnioje ir Tarandėje, Telšiuose ir Biržuose.

„Didžiausių ir dalies mažesnio formato „Rimi“ darbo laiką šiomis dienomis ilginame atsižvelgdami į dabartinę situaciją, kai pirkėjams labai svarbu jaustis saugiai ir tuo pačiu turėti galimybę apsipirkti patogiai.

Tai užtikrina dideli „Rimi“ parduotuvių plotai bei ilgesnis darbo laikas, kuris apsaugos nuo būtinybės skubėti ir tilpti į standartines darbo valandas“, – sakė „Rimi Lietuva“ prekybos centrų valdymo vadovė Irina Miklienė.

Valandą ilgiau, t.y. iki 23 val., visi hyper ir įvardinti super formato „Rimi“ prekybos centrai taip pat dirbs ir pirmomis paskutinės metų savaitės dienomis, t.y. gruodžio 28-30 d. imtinai.

Naujųjų išvakarėse – gruodžio 31 d., valanda ilgiau nei pernai, iki 21 val., dirbs visos „Rimi“ tinklo parduotuvės.

Anksčiau nei pernai jos duris atvers ir sausio 1-ąją bei pirkėjus pasitiks jau 10 val.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.