VMI: priėmėme sprendimą viešinti mokesčių mokėtojus, kuriems dėl pandemijos atidėti mokėjimai viršija 100 tūkst. eurų

Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) viršininkė Edita Janušienė sako, kad inspekcija priėmė sprendimą viešinti mokesčių mokėtojų, kuriems dėl pandemijos atidėti mokėjimai viršija 100 tūkst. eurų, sąrašą.

Inspekcija priėmė sprendimą viešinti mokesčių mokėtojų, kuriems dėl pandemijos atidėti mokėjimai viršija 100 tūkst. eurų, sąrašą.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Inspekcija priėmė sprendimą viešinti mokesčių mokėtojų, kuriems dėl pandemijos atidėti mokėjimai viršija 100 tūkst. eurų, sąrašą.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
M.Majauskas.<br>T.Bauro nuotr.
M.Majauskas.<br>T.Bauro nuotr.
Inspekcija priėmė sprendimą viešinti mokesčių mokėtojų, kuriems dėl pandemijos atidėti mokėjimai viršija 100 tūkst. eurų, sąrašą.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Inspekcija priėmė sprendimą viešinti mokesčių mokėtojų, kuriems dėl pandemijos atidėti mokėjimai viršija 100 tūkst. eurų, sąrašą.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 9, 2020, 10:55 AM, atnaujinta Dec 9, 2020, 11:08 AM

„Priėmėme sprendimą viešinti sąrašą mokesčių mokėtojų, kurių atidėti mokėjimai dėl COVID–19 viršija 100 tūkst. eurų“, – Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) posėdyje trečiadienį sakė E.Janušienė.

Jos teigimu, sąrašas bus atnaujinamas kas savaitę.

„Viešinsime kiekvieną pirmadienį, kas savaitę atnaujinsime, remdamiesi naujausiais pirmadienio ryto duomenimis.

Tik vakar anonsavome šitą sprendimą ir kadangi esame įpratę dirbti skaidriai ir atvirai ir tarpusavy su institucijomis ir verslu, duodame dar šiek tiek laiko verslui įsivertinti savo finansinę situaciją, savo galimybes ir tą situaciją, kurioje veikia šiandien, ir per tas kelias dienas susimokėti bent jau dalį atidėtų mokėjimų“, – sakė E.Janušienė.

BFK pirmininkas Mykolas Majauskas sakė, kad šis žingsnis didins visuomenės pasitikėjimą VMI ir kartu užtikrins, kad šia priemone naudojasi tos įmonėms, kurioms labiausiai reikia pagalbos. Jis taip pat klausė, ar matoma tendencija, jog įmonės, suprasdamos, kad pasinaudojo parama, nusprendžia susimokėti atidėtus mokesčius.

VMI viršininkė sakė, kad kol kas ženklių pokyčių įmokose nematoma.

„Verslo susidomėjimas po mūsų anonsavimo antradienį tikrai yra, yra ir verslo asociacijų susidomėjimas. Ženklių pokyčių įmokose nematome, bet tikimės, kad jos pirmadienį atsispindės naujausiuose duomenyse“, – nurodė E.Janušienė.

M.Majauskas taip pat sakė, kad šiuo metu per mėnesį atidedama apie 50 mln. eurų mokesčių, ir domėjosi, kaip šios sumos atrodytų kitais metais, jei būtų nuspręsta mokesčių atidėjimo priemonę pratęsti.

E.Janušienė sakė, kad VMI kol kas nėra apskaičiavusi tikslių sumų.

„Kol kas dar nesame paskaičiavę sumomis, tačiau jeigu jungtumės prie Ekonomikos ir inovacijų ministerijos sąrašo, tokių klientų turėtume apie 35 tūkst. vietoje dabar esančių 62 tūkst. mūsų sąraše. Sąrašas galioja iki metų pabaigos. Kiek tas verslas, kuris yra nukentėjęs, galėtų netekti pajamų, šiandien dar negalėčiau pasakyti.

Bet manau, kad jei mūsų atidėjimas būtų dar taiklesnis nei iš pradžių, sumos turėtų būti mažesnės nei šiemet“, – sakė VMI viršininkė.

Finansų ministerijos Mokesčių ir muitų administravimo skyriaus vedėjas Paulius Majauskas taip pat sakė negalįs įvardyti konkrečių skaičių.

„Šiuo momentu nesiimčiau įvardyti konkrečių skaičių. Galime pažadėti, kad artimiausiu metu kartu su VMI tai įvertinsime. Yra tas niuansas, kad dar nežinome potencialios apimties ir sąrašo, bet preliminarius skaičius pateiksime“, – sakė P.Majauskas.

Tačiau BFK pirmininkas atkreipė dėmesį, kad kitą savaitę Seimas turės tvirtinti kitų metų biudžetą, todėl būtina žinoti apie galimus biudžeto pajamų netekimus.

„Sutarkime dėl konkrečių terminų – daugiausia dvi dienos, nes kitą savaitę turėsime naują biudžetą. Iki penktadienio parenkite kiek įmanoma tikslesnius paskaičiavimus. Turime žinoti, kokie bus biudžeto netekimai ir tai atspindėti biudžete“, – sakė M.Majauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.