„Iki“ įvardijo, kiek pirkėjų jau atsiskaito savitarnos kasose

Baigęs diegti šiemet suplanuotą skaičių savitarnos kasų, prekybos tinklas „Iki“ skaičiuoja, kad toks atsiskaitymo būdas įsitvirtina parduotuvėse. Per pandemiją savarankiškai už pirkinius mokančių pirkėjų skaičius augo ir dabar šį atsiskaitymo būdą parduotuvėse, kur veikia savitarnos kasos, renkasi maždaug kas antras pirkėjas.

Pirkėjų įpročiai keičiasi – nebebijo savitarnos kasų.<br> Organizatorių nuotr. 
Pirkėjų įpročiai keičiasi – nebebijo savitarnos kasų.<br> Organizatorių nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 11, 2020, 12:25 PM

„Atsižvelgdami į besikeičiančius apsipirkimo įpročius, pirkėjams siekiame sudaryti sąlygas apsipirkti greitai, patogiai ir saugiai. Nuolat investuojame į savitarnos kasų diegimą.

Mūsų duomenys rodo, kad pirkėjai aktyviai naudojasi savitarnos kasomis, vertina šio atsiskaitymo būdo pranašumus, todėl klientų, besirenkančių savitarnos kasas, skaičius auga“, – sako Lina Muižienė, prekybos tinklą „Iki“ valdančios bendrovės „Palink“ vykdomoji direktorė.

Savitarnos kasos populiarėja visose amžiaus grupėse, tačiau aktyviausiai modernias apsipirkimo technologijas naudoja jaunesnio amžiaus žmonės.

Toks atsiskaitymo būdas populiariausias amžiaus grupėje iki 24 metų, mažiausiai populiarus – tarp senjorų, tačiau augimo tendencijos ir šioje grupėje nuteikia pozityviai. Savitarnos kasomis naudojasi tiek skubantys, mažiau prekių perkantys gyventojai, tiek ir didesnius krepšelius turintys, ilgesniam laikui apsiperkantys pirkėjai.

Naujos prekybos tinklo „Iki“ savitarnos kasos šiemet buvo diegiamos devyniuose šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Mažeikiuose, Druskininkuose, Alytuje, Šilutėje, Marijampolėje ir Palangoje. Kai kuriuose iš jų iki šiol savitarnos kasų nebuvo ir gyventojai iš karto ėmė noriai naudotis naujove.

„Iki“ pirkėjai turi galimybę stebėti Lietuvoje vykstantį savitarnos kasų vystymosi procesą – nuo pirmųjų, daugiau kaip prieš 10 metų įdiegtų, iki šiandien parduotuvėse randamų šiuolaikiškų savitarnos kasų.

Didžiausias skirtumas, kurį naujai įdiegtose kasose pirkėjai greičiausiai jau pajuto, – tai patogesnė ir intuityvesnė vartotojo sąsaja.

Ji paspartina prekių suvedimo procesą, lengvina atsiskaitymą – net ir pirmą kartą savitarnos kasą išbandantis pirkėjas įprastai greitai suvokia, kaip veikia savarankiško apsipirkimo principas“, – sako savitarnos kasų sprendimus „Iki“ parduotuvėse įgyvendinančios bendrovės „StrongPoint“ vadovas Baltijos šalims Rimantas Mažulis.

Iš viso šiuo metu tinklo parduotuvėse veikia jau 173 savitarnos kasos, kuriose pirkėjai patys, iki minimumo sumažinant kontaktą su parduotuvės darbuotojais, nuskenuoja savo prekes ir atsiskaito grynaisiais pinigais arba banko kortelėmis.

Prieš 12 metų „Iki“ buvo pirmasis prekybos tinklas Baltijos šalyse, įdiegęs savitarnos kasas. Iš viso „Iki“ prekybos tinklas valdo 227 parduotuves, savitarnos kasos šiuo metu jau įrengtos apytiksliai pusėje jų. Kitąmet suplanuota įdiegti dar mažiausiai 254 savitarnos kasas. Tam bus skirta daugiau kaip 3 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.