Kai kurioms Europos šalims uždraudžiant skrydžius iš JK, Lietuva taip pat žada greitu metu priimti sprendimą

Nepaisant karantino prieš šventes Lietuvoje vienas po kito leidžiasi iš Jungtinės Karalystės (JK) parskrendantys lėktuvai. JK plintant naujai koronaviruso atmainai Lietuvos susisiekimo ministras Marius Kuodis sako, kad Vyriausybė greitu metu priims sprendimą dėl susisiekimo su ja.

Nyderlandai, Belgija ir Italija jau uždraudė skrydžius iš Jungtinės Karalystės, tą padaryti svarsto ir Vokietija.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Nyderlandai, Belgija ir Italija jau uždraudė skrydžius iš Jungtinės Karalystės, tą padaryti svarsto ir Vokietija.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Nyderlandai, Belgija ir Italija jau uždraudė skrydžius iš Jungtinės Karalystės, tą padaryti svarsto ir Vokietija.<br>D.Umbraso nuotr.
Nyderlandai, Belgija ir Italija jau uždraudė skrydžius iš Jungtinės Karalystės, tą padaryti svarsto ir Vokietija.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2020-12-20 16:26, atnaujinta 2020-12-20 17:24

Lietuvos sveikatos apsaugos ministerija penktadienį Angliją ir Velsą įtraukė į paveiktų regionų sąrašą. Tai reiškia, kad nuo pirmadienio į Lietuvą atvykstantys iš šių regionų ar per juos keliavę asmenys privalės izoliuotis dešimt dienų arba atlikti koronaviruso testą.

„Jau vakar buvo keletas klausimų šia tema. Tačiau mes kol kas negalime per daug komentuoti, nes nežinome, kokie bus Lietuvos Vyriausybės sprendimai, taip pat neaiškios ir žmonių priežastys – pietryčiai ir Londonas yra paskelbti ketvirta zona ir šiuo metu rekomenduojama atostogoms niekur nevykti.

Tad jeigu žmonių kelionės tikslas yra paatostogauti, kažkur pavažinėti, tai šiuo metu nuo to rekomenduojama susilaikyti. Tačiau šiandien skrydžiai vyko į Tenerifę, La Palmą ir kitas saulėtas šalis, kur žmonės vyko atostogauti“, – sakė Jungtinės Karalystės Lietuvių bendruomenės pirmininkė Alvija Černiauskaitė.

Nyderlandai, Belgija ir Italija jau uždraudė skrydžius iš Jungtinės Karalystės, tą padaryti svarsto ir Vokietija.

„Galiu pasakyti tiek, kad su premjere ir premjerės komanda kalbame apie visus protingiausius būdus, kaip spręsti šitą sudėtingą situaciją.

Įmanomi keli variantai. Vienas iš jų, tai yra Nyderlandų sprendimas, kaip pavyzdys. Antras – testavimas bet kurio atvykstančiojo, už tai, kad srautai atvykstančiųjų vis dėlto nėra labai dideli. Šiuo metu kalbame ir su oro uostais“, – BNS sekmadienį sakė M.Skuodis.

„Sprendimai bus artimiausiu metu“, – pažadėjo jis.

Paklausus, ar vertėtų riboti ir išvykimą į Jungtinę Karalystę, ministras komentavo, kad Lietuvoje epidemiologinė padėtis yra viena prasčiausių, todėl jau savaime išvykimas į kitas šalis tampa iššūkiu.

„Reikia pripažinti, kad pagal epidemiologinę situaciją Lietuva šiuo metu yra praktiškai vienoje blogiausių situacijų pasaulyje, tai šitoje vietoje iššūkis tikriausiai mūsų piliečiams, kurie nori išvykti dėl vienų ar kitų priežasčių į užsienio šalis, – kad jų atvykimas gali būti ribojamas“, – kalbėjo M.Skuodis.

Pasak jo, reguliuojant situaciją su Jungtine Karalyste būtina tartis ir su partneriais Lenkijoje bei Rygoje, antraip vienašališki Lietuvos sprendimai, neatsižvelgus į jungiamuosius skrydžius, gali neduoti naudos.

„Svarbūs ir kaimynų sprendimai, nes vis dėlto, jeigu Lietuva priima vienašališkus veiksmus vienus ar kitokius, o deja, jungiamųjų skrydžių problema yra neišsprendžiama – ar atvykimas per Rygą, ar per Lenkiją, – tai tie sprendimai neleidžia iki galo išspręsti situacijos. Rytoj ir premjerė turės susitikimą su Baltijos šalių premjerais“, – aiškino M.Skuodis.

Kaip skelbta, Nyderlanduose nustatyta nauja, labiau užkrečiama koronaviruso atmaina, kuri plinta Jungtinėje Karalystėje (JK), todėl Amsterdamas sekmadienį iki sausio 1 dienos uždraudė visus keleivinius skrydžius iš JK. Belgija taip pat pranešė laikinai uždraudžianti skrydžius ir traukinius iš Jungtinės Karalystės.

JK premjeras Borisas Johnsonas šeštadienį paskelbė, kad Londono ir pietryčių Anglijos gyventojai negalės išeiti iš namų be būtino reikalo – taip siekiama sulėtinti naujos viruso atmainos plitimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.