D. Trumpas atmetė ekonomikos skatinimo paketą, pavadindamas jį „gėdingu“

JAV prezidentas Donaldas Trumpas antradienį atmetė 900 mlrd. dolerių ekonomikos skatinimo priemonių paketą, pavadindamas jį „gėdingu“ ir reikalaudamas, kad įstatymų leidėjai daugiau nei patrigubintų išmokas amerikiečiams.

D.Trumpas  pareiškė, kad nepritars ekonomikos skatinimo planui.<br>AP/Scanpix nuotr.
D.Trumpas  pareiškė, kad nepritars ekonomikos skatinimo planui.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 23, 2020, 12:21 PM

Nors jis nepatikslino, ar nepasirašys įstatymo projekto, kuriam pirmadienį pritarė abeji Kongreso rūmai, D. Trumpas aiškiai pareiškė, kad jam pritarimo nereikš.

„Tai tikrai gėdinga, – jis sakė tviteryje paskelbtoje vaizdo žinutėje. – Prašau Kongreso pakoreguoti šį įstatymo projektą ir padidinti juokingai mažą 600 dolerių (išmoką) iki 2 000 ar 4 000 dolerių šeimai.“

„Taip pat prašau Kongreso nedelsiant atsikratyti netausojančių ir nereikalingų šio teisės akto elementų ir atsiųsti man tinkamą įstatymo projektą“,– pridūrė D.Trumpas.

Šalyje daugėjant mirčių nuo COVID-19 ir antrajai infekcijų bangai toliau keliant grėsmę didžiausiai pasaulio ekonomikai, respublikonų ir demokratų įstatymų leidėjai pirmadienį po ilgų derybų susitarė dėl paketo apimties.

Bet koks sandorio pritarimo atidėliojimas turėtų skaudžių pasekmių, – pakete numatomos lėšos turi paremti milijonus pandemijos metu bedarbiais tapusių amerikiečių, kurie jau po kelių dienų gali nebegauti nedarbo išmokų. Pakete taip pat numatomos minėtos išmokos visiems amerikiečiams.

Nedideliems verslams būtų suteikta daugiau valstybės dotacijų, paketas taip pat apima nuomos pagalbą šeimoms, kurioms gresia iškeldinimas.

Milžiniškas paketas yra dalis 2,3 trln. dolerių dydžio, beveik 5,6 tūkst. puslapių įstatymo projekto, kuriame taip pat numatoma suma lėšų, skirta finansuoti vyriausybės darbą ateinančiais metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.