Draudimas baigėsi: „Boeing 737 MAX“ grįžo į JAV padangę

JAV oro linijų bendrovė „American Airlines“ antradienį Jungtinėse Valstijose atliko pirmąjį komercinį skrydį orlaiviu „Boeing 737 MAX“ po beveik dvejus metus pertraukos, kai po dviejų mirtinų katastrofų minėto modelio orlaivius buvo uždrausta eksploatuoti visame pasaulyje.

 Draudimas baigėsi: „Boeing 737 MAX“ grįžo į JAV padangę.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Draudimas baigėsi: „Boeing 737 MAX“ grįžo į JAV padangę.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 29, 2020, 7:16 PM

Orlaiviai MAX buvo geriausiai parduodami „Boeing“ lėktuvai, o bendrovė beveik dvejus metus stengėsi sugrąžinti orlaivį į padangę. Padėtį dar labiau pablogino staigus kelionių paklausos smukimas, kurį sukėlė COVID-19 pandemija.

„Boeing“ bendradarbiavo su reguliavimo institucijomis spręsdama techninius klausimus bei tobulindama orlaivių MAX pilotų mokymo programą ir pagaliau draudimas buvo atšauktas.

Pirmoji skrydžius minėto modelio orlaiviais kiek anksčiau šį mėnesį atnaujino Brazilijos pigių skrydžių bendrovė „Gol“.

Antradienį popiet „American Airlines“ priklausantis „Boeing 737 MAX pakilo iš Majamio oro uosto ir pasuko į Niujorką. Lėktuvu skrido maždaug 100 keleivių.

„Tai orlaivis, kuris buvo kruopščiau nei bet kada anksčiau patikrintas. Esame įsitikinę, kad šis orlaivis yra saugiausias danguje“, – prieš skrydį kalbėjo oro linijų bendrovės prezidentas Robertas Isomas.

„United Airlines“ ketina grąžinti MAX orlaivius į savo parką Jungtinėse Valstijose vasario 11 dieną, o „Southwest Airlines“, turinti didžiausią orlaivių MAX parką, teigė, kad orlaivius pradės naudoti 2021 metų antrąjį ketvirtį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.