Latviai ir estai atnaujins susisiekimą su Jungtine Karalyste, Lietuva svarsto dėl reikalavimų grįžtantiems Nuo sausio 2 d. leidžiami keleivių skrydžiai tarp Latvijos ir JK

Latviams ir estams nuo sausio atnaujinus oro susisiekimą su Jungtine Karalyste, Lietuva sprendimo, kokias priemones taikyti grįžtantiems, dar neturi.

Lietuva sprendimo, kokias priemones taikyti grįžtantiems, dar neturi.<br>V.Skaraičio nuotr.
Lietuva sprendimo, kokias priemones taikyti grįžtantiems, dar neturi.<br>V.Skaraičio nuotr.
A.Dulkys.<br>V.Skaraičio nuotr.
A.Dulkys.<br>V.Skaraičio nuotr.
G.Landsbergis.<br>V.Skaraičio nuotr.
G.Landsbergis.<br>V.Skaraičio nuotr.
M.Skuodis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
M.Skuodis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Lietuva sprendimo, kokias priemones taikyti grįžtantiems, dar neturi.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuva sprendimo, kokias priemones taikyti grįžtantiems, dar neturi.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2020-12-30 14:47, atnaujinta 2020-12-30 16:47

„Vakar Latvijos ir Estijos Vyriausybės turėjo pasitarimus ir posėdžius, jų metu nusprendė, kad nuo sausio 1 dienos atnaujinami skrydžiai iš Jungtinės Karalystės. Šiek tiek iš jų signalas yra, kad labai pageidautų, jog išlaikytume kelionių burbulo principą, kartu įvedę apribojimus, kartu juos ir atšauktume“, – Vyriausybės pasitarime kalbėjo užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys teigė, kad Baltijos šalys bendrai nėra sutarę, ar taikyti vienodas priemones atvykstantiems.

„Kol kas šiai akimirkai latviai linkę taikyti atvykstantiems testą plius izoliaciją 10 dienų, estai – arba testas, arba izoliacija 10 dienų“, – teigė A.Dulkys.

Anot ministro, Lietuva svarstytų tarp dviejų variantų.

„Mes, matyt, siūlysime palikti tokią tvarką, kokia yra dabar, – turėti 48 valandų testą arba, jei jo neturi, tada atvykęs darosi testą ir iki tol darosi izoliaciją, arba atvykęs turi 10 dienų izoliaciją“, – sakė jis.

Susisiekimo ministras Marius Skuodis pranešė, kad keleivių srautai oro uostuose Lietuvoje sumažėjo 90 proc.

„ES lygiu tas derinimas vyksta sudėtingai. Nepaisant to, kad į Lietuvą tiesiogiai atskristi negalima, į visas Baltijos šalis galima atskristi netiesiogiai. Mūsų oro uostuose keleivių srautas praktiškai sumažėjęs 90 proc. ir atsigavimo, atsižvelgiant į visą epidemiologinę situaciją, galbūt galėtume tikėtis balandžio mėnesį. Bendri srautai iš visų krypčių yra labai stipriai kritę“, – teigė M.Skuodis.

Latvijoje nuo sausio 2 dienos, šeštadienio, bus vėl leidžiami keleivių skrydžiai tarp Latvijos ir Jungtinės Karalystės (JK), naujienų agentūrai BNS pranešė Civilinės aviacijos agentūra (CAA).

Visgi agentūra atkreipė dėmesį, kad patys keleiviai turės kreiptis į oro linijų bendroves, kad sužinotų, kada tiksliai jos planuoja atnaujinti tiesioginius skrydžius.

Kartu CAA taip pat priminė, jog naktį iš gruodžio 31 į sausio 1 dieną baigsis JK pasitraukimo iš Europos Sąjungos (ES) procesas.

Visgi JK išstojus iš ES, Rygos tarptautiniame oro uoste neįvyks oro uosto procedūrų pokyčių keleivių atžvilgiu.

JK jau nepatenka į Šengeno šalių sąrašą, todėl į šalį vykstantiems keleiviams taikoma pasienio patikros procedūra, o saugumo reikalavimus nustato tarptautiniai standartai, kurie yra vienodi tiek Latvijai, tiek Jungtinei Karalystei.

Kaip buvo pranešta, atsižvelgdama į pranešimus apie naują COVID-19 atmainą, plintančią Jungtinėje Karalystėje, Latvija, kaip ir kitos Europos šalys, uždraudė keleivių skrydžius tarp dviejų šalių nuo gruodžio 21 iki sausio 1 dienos.

ELTA primena, kad Lietuvoje nuo pirmadienio 4 valandos ryto iki metų pabaigos Vyriausybės sprendimu įsigaliojo draudimas keleiviniais lėktuvais atvykti iš JK dėl šioje šalyje plintančios naujos atmainos koronaviruso.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.