Verslai turės galimybę atidėti per pirmąjį karantiną išduotų paskolų grąžinimo pradžią

Per pirmą karantiną pasinaudojusieji paskolomis labiausiai nuo koronaviruso pandemijos nukentėjusiems verslams gali atidėti paskolų įmokų mokėjimus dar 6 mėnesiams, pranešė nacionalinė plėtros įstaiga „Investicijų ir verslo garantijos“ („Invega“).

Verslai turės galimybę atidėti per pirmąjį karantiną išduotų paskolų grąžinimo pradžią.<br>M.Patašiaus nuotr.
Verslai turės galimybę atidėti per pirmąjį karantiną išduotų paskolų grąžinimo pradžią.<br>M.Patašiaus nuotr.
Verslai turės galimybę atidėti per pirmąjį karantiną išduotų paskolų grąžinimo pradžią.<br>T.Bauro nuotr.
Verslai turės galimybę atidėti per pirmąjį karantiną išduotų paskolų grąžinimo pradžią.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 18, 2021, 10:49 AM

Taip pat verslo atstovai gali pratęsti iki maksimaliai leistino paskolos terminą, jeigu jis buvo trumpesnis nei 6 metai.

Kaip nurodo „Invega“, atliktais pakeitimais numatyta galimybė atidėti minėtų paskolų grąžinimą papildomai iki 6 mėnesių laikotarpiui, nepriklausomai nuo to, ar paskola jau pradėta grąžinti, ar dar ne.

Taip pat paskolų gavėjai gali pratęsti paskolos terminą iki maksimaliai leistino, t. y. iki 6 metų, jeigu jis buvo trumpesnis. Priklausomai nuo gautos paskolos, verslui užteks pateikti prašymą lengvatinę paskolą labiausiai nuo COVID-19 nukentėjusiems verslams suteikusiam finansų tarpininkui.

„Inicijavome jau baigtų teikti paskolų sąlygų korekcijas siekdami sudaryti galimybes jomis pasinaudojusioms įmonėms ir verslininkams atidėti savo įsipareigojimų mokėjimus.

Tikimės, kad tai dar labiau palengvins smulkiojo ir vidutinio verslo subjektų, nukentėjusių pirmojo karantino metu, finansinę situaciją ir padės joms susikoncentruoti į verslo išlaikymą“, – pranešime sako „Invega“ vadovas Kęstutis Motiejūnas.

Jo teigimu, paskolos labiausiai nuo COVID-19 nukentėjusiems verslams 3462 įmonėms ir verslininkams padėjo lengviau išgyventi pirmąjį karantiną – padengti būtiniausias išlaidas, tęsti veiklą, išsaugoti darbo vietas. Dabar šie verslininkai gali atidėti paskolos įmokų mokėjimą pateikdami prašymą paskolą suteikusiam finansų tarpininkui.

Paskolos grąžinimas gali būti atidėtas papildomai iš viso iki 6 mėnesių laikotarpiui, nepriklausomai nuo to, ar paskola pradėta grąžinti, ar ne, t. y. paskolos gavėjas gali atsidėti vieną kartą iš karto 6 mėnesiams arba, pavyzdžiui, du kartus po 3 mėnesius ir panašiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.