EK patvirtino 156 mln. eurų Lietuvos mokesčių atidėjimo schemą

Europos Komisija patvirtino 156 mln. eurų vertės Lietuvos pagalbos schemą nuo koronaviruso protrūkio nukentėjusioms įmonėms remti. Apie tai informavo Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje. Schema buvo patvirtinta pagal laikinąją valstybės pagalbos sistemą.

Europos Komisija nustatė, kad paramos schema atitinka laikinojoje sistemoje nustatytas sąlygas.<br> V.Ščiavinsko nuotr. 
Europos Komisija nustatė, kad paramos schema atitinka laikinojoje sistemoje nustatytas sąlygas.<br> V.Ščiavinsko nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 19, 2021, 6:04 PM

Viešoji parama bus teikiama mokesčių atidėjimo ir su mokesčiais susijusių likvidumo priemonių forma (mokesčio mokėjimas dalimis, laikotarpiai be palūkanų, mokestinės skolos išieškojimo sustabdymas).

Schema galės pasinaudoti įmonės, kurias paveikė Lietuvos Vyriausybės nustatytos koronaviruso plitimo suvaldymo priemonės. Schemos tikslas – patenkinti paramos gavėjų likvidumo poreikius ir padėti jiems tęsti veiklą protrūkio metu ir jam pasibaigus.

Europos Komisija nustatė, kad Lietuvos schema atitinka laikinojoje sistemoje nustatytas sąlygas: pagalba bus suteikta iki 2021 m. birželio 30 d. ir atidėti įnašai bus sumokėti ne vėliau kaip 2022 m. gruodžio 31 d.

Europos Komisija padarė išvadą, kad priemonė yra būtina, tinkama ir proporcinga dideliems valstybės narės ekonomikos sutrikimams atitaisyti, ir tuo remdamasi patvirtino priemonę pagal ES valstybės pagalbos taisykles.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.