Planuoja papildomą paramą verslui – skelbia, kurios įmonės jo galėtų tikėtis

Ekonomikos ir inovacijų viceministras Vincas Jurgutis sako, kad kaip papildomą priemonę planuojama numatyti subsidijas labiausiai nuo koronaviruso pandemijos nukentėjusiam smulkiam ir vidutiniam verslui.

Tai būtų mažesniam ratui skiriama subsidija, bet didesnė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Tai būtų mažesniam ratui skiriama subsidija, bet didesnė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Tai būtų mažesniam ratui skiriama subsidija, bet didesnė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Tai būtų mažesniam ratui skiriama subsidija, bet didesnė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 27, 2021, 11:59 AM, atnaujinta Jan 27, 2021, 12:04 PM

„Tai yra papildomas subsidijų portfelis nuo COVID–19 labiausiai nukentėjusioms įmonėms, smulkiam ir vidutiniam verslui, ne stambiajam. Dabartinės subsidijos skirtos visiems, kas nukentėjo 30 proc., ir iš esmės jos yra nedidelės.

Būtent šita priemonė būtų orientuota į tuos, kurių apyvarta krito žymiai, kur verslai yra arba de facto uždaryti, arba balansuoja ant uždarymo ribos ir apyvartos susitraukusios 80–90 proc.“, – trečiadienį Seimo Ekonomikos komiteto posėdyje sakė V.Jurgutis.

Pasak jo, tai būtų mažesniam ratui skiriama subsidija, bet didesnė, jos pagrindinė paskirtis – padengti pastoviuosius kaštus, kuriuos įmonės patiria kiekvieną mėnesį: komunaliniams mokesčiams, nuomai ir panašiai.

„Iš esmės tai būtų alternatyva tam nuomos mokesčio kompensavimui, kuris buvo patvirtintas per pirmą karantiną, bet tos priemonės tiek dėl ekspertų vertinimo, tiek dėl specialiųjų tarnybų raštų apsisprendėme neatnaujinti, bet dėl to kitą priemonę rengiame“, – sakė V.Jurgutis.

Jis taip pat pakartojo, kad planuojamos subsidijos nuo pandemijos nukentėjusiems individualią veiklą vykdantiems asmenims ir turgavietės mokesčio kompensacija.

Anot V.Jurgučio, ketvirtadienį šios planuojamos priemonės bus aptariamos su socialiniais partneriais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.